Amaryllis en Bart. Fotodesign Emily
Amaryllis en Bart. Fotodesign Emily Foto: © Fotodesign Emily

Opening seizoen Klassiek in Rhoon

RHOON - Het was ruim twee jaar geleden dat de Stichting Klassiek in Rhoon een concert organiseerde in de Ned. Herv. Kerk van Rhoon. Afgelopen vrijdag werd het eerste concert van het nieuwe seizoen gegeven door de bekende sopraan Johannette Zomer samen met het door haar opgerichte Tulipa Consort. Het programma had als titel 'Engeland, O fairest Isle' en stond geheel in het teken van Engelse muziek uit de barokperiode. 

Johannette Zomer heeft zich gespecialiseerd in de muziek uit de barok en heeft inmiddels een internationale carrière opgebouwd. Zij maakte op het publiek diepe indruk met prachtige vertolkingen van o.a. Dido’s Lament van Purcell. Het Tulipa consort, bestaat uit zeven musici en speelde werkelijk prachtig. Vooral de hoboïste Nienke van der Meulen moet genoemd worden vanwege haar indrukkende vertolkingen.
Het publiek kreeg nog een mooie toegift. Onder het publiek was de Mezzo-Sopraan Esther Pierweijer aanwezig en zij gaf samen met Johannette, begeleid door Fred Jacobs (theorbe), een fraaie vertolking van het duet "Pur ti Miro” uit de Opera L'Incoronazione di Poppea van de componist Monteverdi. Zodoende kreeg deze Engelse avond toch nog een Italiaans tintje. Het publiek genoot er zeer van.

Het volgende concert zal op 18 maart gegeven worden door het Belgische ensemble Capriole di Gioia. Op het programma o.a. het Stabat Mater van Pergolesi. Dit zeer geliefde werk zal uitgevoerd woorden door de sopraan Amaryllis Dieltiens en de alt Clint van er Linde.