Vervolg van voorpagina

'Dat is (identiteits) fraude'

"Ik ben sinds 5 december in het buitenland en daar ben ik nu nog steeds”, schrijft hij. Burgemeester Jolande de Witte heeft gemeld aan de gemeenteraad dat deze melding is binnengekomen.

Desgevraagd bevestigt architect Hazevoet dat hij de lijst met steunbetuigingen heeft ingediend. Maar hij heeft niet de handtekeningen verzameld. Dat heeft ondernemer Lems gedaan, de man achter het bouwplan.

Leo Lems bevestigt dat hij handtekeningen heeft ingezameld, kort voor de raadsvergadering. Maar hij is niet zelf bij iedereen langs geweest. Een deel van de adressen is bezocht door zijn schoonzoon. “En die kent de mensen hier niet.”

De schoonzoon trof bij de woning van Pieters iemand aan die graag de steunbetuiging wilde tekenen. Maar Pieters zelf zat op dat moment in het buitenland, beseft Lems nu ook.

Pieters, die in Thailand verblijft, werd door buurtgenoten benaderd omdat zijn naam en handtekening bij de steunbetuiging stond. Van hem is bekend dat hij tegen horeca op deze plek is. “Ik had deze steunbetuiging dan ook zeker niet getekend”, schrijft Pieters in zijn brief aan de gemeente Albrandswaard.

Pieters wil het er niet bij laten zitten. “Dat is (identiteits) fraude en daar moet ik helaas, zodra ik weer in Nederland ben, persoonlijk aangifte van doen.”