sv Poortugaal herdenkt erelid Nico de Heer.
sv Poortugaal herdenkt erelid Nico de Heer. Foto:

Emoties bij sv Poortugaal

POORTUGAAL - In de schaduw van de Kuip was er voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte voor het onlangs overleden erelid van sv Poortugaal, Nico de Heer. Het eerbetoon was waardig en werd ondersteund door veel meegereisde supporters.

Al in de tweede minuut stond sv Poortugaal met 0-1 voor, dankzij Bjorn Wagenaar die profiteerde van een verdedigingsfout. Echt lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten. De amateurs van Feyenoord, die zo graag naar de 3e divisie doorstoten, zochten de aanval en scoorden. Junior Obiku, die ooit zijn carrière bij Poortugaal begon, tikte de gelijkmaker binnen in de tiende minuut. Na een half uur kwam de thuisploeg uit een hoekschop zelfs op 2-1, toen Fenny Waandels torenhoog boven iedereen uitstak en de bal onder de lat kopte. Het restant van de eerste helft bood weinig spektakel.

Na rust was de missie voor de bezoekers uit Poortugaal eenvoudig: ga gewoon lekker voetballen. Het was invaller Niels Versteege die in de 73e minuut de gelijkmaker aantekende en kort voor tijd snoeihard de winnende 2-3 tegen het net maakte. De ontlading bij de meegereisde supporters was groot. Het fysiek en conditioneel sterke Poortugaal had opnieuw in een slotfase de overwinning naar zich toe getrokken. Na afloop bleek dat Poortugaal was geklommen naar de ongekende vierde plaats in de Hoofdklasse A.