Afbeelding
Foto:

Petra: 'We hebben het goed voor elkaar'

Inmiddels zijn er 67 organisaties uit Albrandswaard aangesloten bij Akkoord van Albrandswaard waaronder veel sport en cultuur verenigingen. Welke organisaties dat zijn, wat ze doen en op wat voor manier ze samenwerken met anderen, leest u in deze rubriek. Deze keer gingen we langs bij Petra van Emmerik, voorzitter van E&S Turnsport Rhoon.

Stel je zelf eens voor.
Ruim negen jaar geleden werd mijn dochter Sophie lid van E&S Turnsport Rhoon. E&S staat voor Elegant en Sportief. Na twee jaar werd ik secretaris en twee jaar later werd ik voorzitter. E&S is een super leuke vereniging en het bestuur is al vijf jaar onveranderd. Er hangt een fijne sfeer en we gaan ook privé met elkaar om. Eigenlijk hebben we nooit negatieve discussies, wat de club ten goede komt.

Wat doet de vereniging?
We hebben momenteel zo'n 150 leden. Een aantal jongens in de jongste groepen van 3-5 jaar en voor de rest enkel meisjes. Dat komt omdat we geen toestellen voor de jongens hebben. Zij stromen dan door naar een club waar wel herenturnen geboden wordt als ze dat willen. Er wordt bij E&S recreatief geturnd en op selectieniveau en wij doen voor alle niveaus mee aan wedstrijden. Wij bieden twee gratis proeflessen voor geïnteresseerden.

Wat betekent E&S voor jou?
E&S is niet meer weg te denken uit mijn leven. Mijn dochter turnt al bijna tien jaar en geeft inmiddels ook les en zelf ben ik er ook veel mee bezig. Het is waanzinnig leuk om deel uit te maken van zo'n positieve vereniging, waar heel duidelijk het plezier voorop staat.

Wat zijn de mooiste momenten van de vereniging?
Het kamp en de Kerstshow, zonder twijfel. Het kamp is in de herfstvakantie voor de selectiemeiden.De Kerstshow is natuurlijk al twee jaar niet doorgegaan door de lockdowns, maar is normaal een jaarlijkse traditie met veel bezoekers. Als we in december 2022 weer op kunnen treden, zou dat de zestiende keer worden. Tijdens de show laten alle groepen zien wat ze hebben geleerd en wordt er echt choreografie gemaakt met muziek en lichtshow.

Hoe zijn jullie met de pandemie omgegaan?
We hebben zo goed mogelijk geprobeerd de leningheid en kracht trainingen buiten aan te bieden. We hebben uiteindelijk alle leden buitensport kunnen aanbieden op het terrein van de Rhoonse Ruiters en later op het schoolplein van de Julianaschool. Maar je mist heel erg je toestellen die je niet mee kan nemen naar buiten. We hebben heel veel leden die ons in die tijd gesteund hebben, we zijn natuurlijk leden kwijtgeraakt, maar we zitten nog steeds op een gemiddeld aantal.

Wat weten niet veel mensen van de vereniging?
Ondanks dat we een kleine vereniging zijn, hebben we het met elkaar goed voor elkaar en zijn wij een hele mooie vereniging waar positiviteit en plezier bovenaan staan!

Wat kunnen we nog verwachten?
De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) heeft dit seizoen team-turnen geïntroduceerd. Dat betekent dat je nu ook in teamverband mee kunt doen aan wedstrijden. Hier kunnen we ons nu op gaan focussen.

Wat staat er op de planning?
De wedstrijden zijn weer begonnen sinds de laatste lockdown. En einde van het seizoen staan de clubkampioenschappen op de planning.

Hebben jullie al een samenwerking opgebouwd via het Akkoord?
Helaas is er door de pandemie veel vertraagd. Wij hopen zeker op een positieve uitwerking van dit samenwerkingsverband!

Afbeelding