Horeca in stiltegebied

INGEZONDEN

Wie of wat bepaalt of iets groot- of kleinschalig is? Belangrijk? Voor de horeca wel, kleinschaligheid is uiteindelijk niet rendabel. Waar het in de basis om gaat is dat horeca in een stiltegebied onacceptabel is. De verrommeling van het landschap blijft maar doorgaan, ook in onze polder(s). Het goedpraten wat krom is, wat overigens afleidt van de kwestie, is fnuikend voor de beeldvor-ming. Voorbeelden? o.a.: De golfbaan en haar horeca liggen ook in het stiltegebied; de horeca trekt juist dieren aan; het is maar aan de rand van het stiltegebied; er zijn toch ook woningen in de buurt.”.  

Beeldvorming is niet bepalend, uiteindelijk is dat de politiek. Bestuurlijke verantwoordelijkheid, transparantie, participatie blijken veelal alleen mooie woorden te zijn. Politiek maakt van de natuur vaak een karikatuur; staat laag geprioriteerd; kost alleen maar geld; vaak geen zichtbaar resultaat. Een park bij/in een woonwijk? Ja, dat wel. Scoort goed. Commerciële initiatieven worden maar al te graag omarmt, zeker als de initiatiefnemer het risico voor de gemeente afdekt. Als dan ook nog de gebiedscoöperatie als het ware dwingend realisatie voorschrijft, dan lijkt het pleit beslecht. Niet alleen dier en natuur worden schade toegebracht, ook de omwonenden zullen geluids-en parkeeroverlast, verkeerstoename en gevaarlijke situaties moeten accepteren. Gemeente Albrandswaard: Ga eerst aan de slag bij de geplande noordelijke entree aan de Rhoonse Baan. Een ideale locatie, in alle opzichten. Kijk na realisatie daarvan of er nog wat en waar nodig is. De tijd dringt, maar vanaf begin maart volgt er nog een periode om een zienswijze in te dienen. Laat uw stem horen, want de natuur zelf heeft geen stem. 

W. Kool


Stiltewandelingen

ALBRANDSWAARD - Mirjam Rosier houdt stiltewandelingen in de grienden. De eerstvolgende wandelingen van drie kwartier zijn op 28 februari, 9 maart en 14 maart om 10 uur. Op 26 maart om 10.30 uur is er aansluitend een lunch. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Opgeven via Mirjam Rosier 06 - 26846373, info@mirros.nl.