Wereldgebedsdag 2022

ALBRANDSWAARD - Op vrijdag 4 maart is de jaarlijkse Wereldgebedsdag. Het gebed begint op de eilanden in de Stille Oceaan en gaat vervolgens door 173 landen de hele wereld rond. Overal worden dezelfde teksten en hetzelfde Bijbelgedeelte gelezen. De viering voor dit jaar is voorbereid door vrouwen uit Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het thema is ‘Gods belofte’.

In Albrandswaard vindt de viering op 4 maart plaats in de Maranathakerk, Kleidijk 2B te Rhoon, de aanvang is 15 uur. Voorganger is ds. Lida Tamminga, ziekenhuispredikant in het Ikazia ziekenhuis. De orgelbegeleiding is in handen van Aad Stortenbeker, Muzikale medewerking wordt verleend door Cora van der Ven en Helma Hartman, terwijl de samenzang ondersteund wordt door het gelegenheidskoor. De collecte is bestemd voor een aantal mooie projecten van organisaties in Groot-Brittannië, die zich inzetten voor kwetsbare mensen.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze wereldwijde keten van gebed. De viering zal ook thuis te volgen zijn via ‘kerkdienst gemist'. Algemene informatie over de Wereldgebedsdag is te vinden op www.wereld
gebedsdag.nl.


Hulp bij de belasting

ALBRANDSWAARD - Inwoners van Albrandswaard met een inkomen binnen de grens van de zorgtoeslag (30.000 voor alleenstaanden en 38.000 voor gehuwden) kunnen gebruik maken van gratis hulp bij de aangifte inkomstenbelasting 2021. 
In samenwerking met een vaste groep HUBA vrijwilligers organiseert Welzijn Albrandswaard dit jaar drie invuldagen. De dagen zijn op maandag 4 april van 9 tot 13 uur in Het Lokaal, Albrandswaardsedijk 180, Poortugaal. Woensdag 6 april van 9 tot 12 uur, Wijkcentrum Portland, Hof van Portland, Dinsdag 12 april van 9 tot 13 uur, wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34, Poortugaal.
Deelnemers van vorig jaar krijgen automatisch bericht of ze dit jaar weer mee willen doen.
Aanmelden kan tot 29 maart via vraagwijzer@welzijnal
brandswaard.nl of 010-5011222, Vraagwijzer maandag t/m donderdag 9 tot 15 uur, vrijdag 9 tot 12 uur