Poortugaal won met 1-0 van Spijkenisse.
Poortugaal won met 1-0 van Spijkenisse. Foto:

Succesvol weekend sv Poortugaal

POORTUGAAL - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd van sv Poortugaal 1 tegen vv Spijkenisse 1. Een tegenstander van naam, niet alleen in de regio, maar ook landelijk. Een echte derby ook, gezien de afstand tussen beide plaatsen.

Het was een rommelige wedstrijd, waarbij met name beide keepers zich van hun beste kant konden laten zien. Geregeld zorgen splijtende passes vanaf het middenveld voor gevaarlijke aanvallen aan beide kanten. Uit zo'n mooie aanval kon Poortugaal na 9 minuten al bijna scoren. Smally Lake trof doelman Ozrak op zijn weg. Ook de bezoekers kregen daarna enkele mogelijkheden, maar het eerste gejuich klonk nadat Smally Lake na een goede aanval in de 24e minuut uiteindelijk de bal wist af te geven op Bjorn Wagenaar die met de 1-0 zijn eerste doelpunt voor de blauw-zwarten liet aantekenen.

De voorsprong was wankel, Spijkenisse kwam na de wedstrijd wat beter in de wedstrijd en creƫerde enkele gevaarlijke aanvallen. Toch was het steeds Dyron Bijl, de doelman van sv Poortugaal die zijn doel schoon wist te houden. Zo sleepte de wedstrijd zich naar het einde. Het was zeker niet de beste wedstrijd van beide ploegen in deze eerste competitiehelft, maar de spanning vergoedde veel. Spijkenisse had de punten hard nodig en probeerde ook in de negen minuten blessuretijd de gelijkmaker te forceren. Dat leverde sv Poortugaal de gelegenheid van de ontstane ruimtes gebruik te maken. In de slotfase leek Smally Lake zich nog behoorlijk te blesseren, maar hopelijk is hij voldoende hersteld voor de kraker tegen SC Feyenoord, volgende week in Rotterdam.
Aanvang: 17 uur.