Hamerstuk voor bouw aan Molendijk

RHOON - In de commissievergadering van 21 februari werd kort gesproken over de plannen voor Molendijk 28. Eerder, op 6 december werd dit onderwerp ook besproken. Het plan is om op de plek waar de kas stond (inmiddels gedeeltelijk gesloopt) een vrijstaande woning te bouwen. De raadsleden waren eensgezind over het voorstel en daarom zal dit bouwplan op 7 maart als hamerstuk naar de raad gaan. Lees via onze website het verslag van de voorgaande commissievergadering.

Koningsdag terug in de dorpskernen?

ALBRANDSWAARD - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 7 maart zal er een voorstel behandeld worden van de NAP om koningsdag weer als vanouds in de dorpskernen te organiseren. De NAP krijgt ieder jaar weer de vraag van veel inwoners wanneer de koningsdagviering weer terug in het centrum komt. Nu de afspraken met het Kasteel van Rhoon zijn afgelopen, is dit het uitgelezen moment dat te realiseren. De NAP is van mening dat de viering van Koningsdag thuis hoort in de dorpskernen zelf en niet op een commerciĆ«le locatie. Voor de verenigingen is er dan ook weer de gelegenheid om de clubkas aan te vullen, net als vroeger. 

Springkussen 2-daagse

RHOON - In de voorjaarsvakantie vindt de springkussen 2-daagse plaats. Op dinsdag 1 en woensdag 2 maart wordt de sporthal van Rhoon omgetoverd tot een springparadijs. Alle kinderen van 8 tot en met 16 jaar kunnen zich helemaal uitleven op allerlei verschillende springkussens. Rennen, springen, klimmen en klauteren, alles kan. Toegang 5 euro per dag. Aanmelden jonge
renwerkalbrandswaard.nl.