Bouw van vier villa’s aan Achterdijk gaat door

Meerderheid raad stemt in

RHOON – Tijdens de raadsvergadering op 21 februari heeft de meerderheid van de raad ingestemd met de bouw van vier villa’s aan de Achterdijk 11. NAP, GroenLinks en PvdA stemden tegen.

Tijdens de voorgaande commissievergaderingen over dit onderwerp werden discussies gevoerd over de vier geplande woningen op een stuk grond van 6000 vierkante meter. James Scharink (GL) kwam hier tijdens de raadsvergadering nog even op terug. ,,Wij blijven dit onacceptabel vinden. Op een kavel van 6000 vierkante meter maar vier woningen bouwen. De woningen worden niet betaalbaar en niet duurzaam gebouwd. Daar stemmen we op tegen.” Roy Verduyn (VVD) snapt dat het moeilijk te begrijpen is, maar gaf aan dat het privégrond is en dat het niet realistisch is om het dan over sociale woningbouw te hebben. ,,De eigenaar bepaalt zelf wat hij met de grond doet. Wij kunnen kaders vaststellen, maar dan is er ook een kans dat de eigenaar afhaakt.”

Marielle Vergouwe (EVA) pleitte ervoor om voor de nieuwe periode kaders vast te stellen voor marktinitiatieven, zodat het voor de ontwikkelaars duidelijk is aan welke eisen ze moeten voldoen.

Lees via onze website de voorgaande discussies over dit onderwerp.

www.deschakelalbrands
waard.nl/nieuws/alge
meen/59639/bouw-villa-s-achterdijk-11