Lucas Jonkers won de twee races.
Lucas Jonkers won de twee races. Foto:

Lucas Jonkers wint beide kartraces

Algemeen

RHOON - Twee dagen na storm Eunice stond het KartFestival in Strijen gepland op een koude en kletsnatte zondag. Een kick-off event voor het nieuwe seizoen voor de 4-Takt klasse. Voor Lucas Jonkers uit Rhoon de eerste wedstrijd in deze klasse. 

Lucas moest vanwege zijn leeftijd (15) de overstap maken naar een seniorklasse. Ondanks de reeds opgedane ervaring in de 2-Takt in 2021, koost Lucas toch voor de 4-Takt senior klasse, mede omdat hij in 2021 al enkele 4-takt rijders heeft begeleid. Lucas wist zich als beste te kwalificeren en dat terwijl een van zijn banden langzaam leeg liep door een defect ventiel.

Doordat de organisatie de mensen die nog ver terug moesten reizen de kans wilde geven voor het nieuwe stormachtige weer terug naar huis te gaan werden de twee races voor junioren en senioren bij elkaar gezet. Dit leidde tot een vol veld op de korte kartbaan Strijen. Dit resulteerde in beide races in wat lastige blauwe vlag situaties, maar race 1 en race 2 werden met respectievelijk 14 en 10 seconde voorsprong op de nummer twee gewonnen.
Een natte, koude, maar goede voorbereiding voor het nieuwe seizoen.