INGEZONDEN

'Een doorn in het oog'

Hierbij wil ik mij volledig aansluiten bij eerdere lezersbrieven, zoals over ‘digitaliseren’ straks van de huis-aan-huisbezorging van folders en kranten. En die brief van Astrid van Rosmalen over de openbare afvalbakken, die steeds verder te zoeken zijn. Deze mensen hebben helemaal gelijk. Het is ook mij allang een doorn in het oog, dat milieuparken steeds verder weg zijn (vooral de glasbakken, ik ken er geen op minder dan een km afstand). Geen wonder dat bijvoorbeeld glas dan weer noodgedwongen in de gewone kliko belandt als je ouder, hulpbehoevend, of gewoon niet steeds in staat bent daar helemaal heen te gaan als je fulltime mantelzorger bent. 

Dat wat men met folderbezorging e.d. van plan is (nl. om je daarvoor digitaal te laten inschrijven), is zo mogelijk nog extremer! Wij hebben niet eens internet (ja, die mensen bestaan nog) en zijn niet in staat van zo’n AAP gebruik te maken. Het wordt gewoon steeds benauwender, dat er steeds minder kan op de gebruikelijke traditionele manier…alsof de wereld meer achteruitgaat i.p.v. vooruit. Alsof je langzaamaan blind of gehandicapt aan het raken bent, zonder je eigen toedoen. Zelfs je bankrekening kun je al niet meer telefonische checken, veelal bij brieven staan niet eens meer telefoonnummers en ga zo maar door. Ik word steeds allergischer voor dat internetgedrocht, wat het leven steeds onmogelijker maakt voor mensen, die deze achteruitgang nu eenmaal niet kunnen bijbenen of zoiets uit persoonlijke redenen niet als dwang opgelegd willen krijgen. 

Lily Kanselaar


Fietsen in Buijtenland

RHOON - De fietstocht in samenwerking met Restaurant Abel en De Buytenhof, is 22,5 kilometer lang. Een ingekorte versie is uiteraard ook mogelijk. Men ontvangt een rugtas vol lekkers en een routekaart. Hierop kan men ook zien, waar men in het veld naar de podcasts over de geschiedenis en de toekomst, kan luisteren. Scan met je mobiel de QR code en de podcast start vanzelf.
Deelname is 7,50 euro per persoon. Naast een mooie fietstocht door het Buijtenland van Rhoon, krijgt men hiervoor een rugzak met smaakvolle producten uit het gebied. Reserveer via www.debuytenhof.nl.