Jordi Dekker wordt bedolven na zijn winnende goal.
Jordi Dekker wordt bedolven na zijn winnende goal. Foto: john de pater

sv Poortugaal doet aan klantenbinding

POORTUGAAL - Gelukkig konden na twee en een halve maand afgelopen zaterdag de vele toegestroomde supporters weer genieten van een uitermate attractieve ontmoeting thuis in een prachtige ambiance tegen één van de koplopers Rijnvogels uit Katwijk. Vooraf zouden de Albrandswaarders al blij zijn met een punt, want Rijnvogels werd gezien als een gerenommeerde opponent.

Dit bleek ook uit de openingsfase, waarbij er te veel ontzag was voor de Katwijkers. Na tien minuten gooide Poortugaal de schroom van zich af en ontstond verzorgd en compact combinatievoetbal met de eerste kansen. Rijnvogels maakte in de 19de minuut net buiten het strafschopgebied een overtreding en Nuno Andrade Varela benutte deze mogelijkheid feilloos. De verrassende 1-0 voorsprong gaf de thuisploeg vertrouwen. De rust werd zonder kleerscheuren gehaald. Nieuwkomer en debutant Björn Wagenaar wonend in Rhoon, maakte een goede indruk.

Man of de match werd Smally Lake door zijn onnavolgbare acties die verwarring sorteerden, maar de marge niet konden vergroten. Dit werd pijnlijk genoeg duidelijk in de 90ste minuut van de reguliere speeltijd toen het Rijnvogels lukte door Tom Bijen de gelijkmaker te produceren. De strijd was echter nog niet gestreden, want direct vanaf de middenstip maakte Jordi Dekker in de tegenaanval 2-1. Het slot was zinderend, omdat scheidsrechter Jobse 7 minuten blessuretijd bijtelde. Het leek een eeuwigheid, maar het eindsignaal werd juichend omarmd.

Zaterdag 19 februari speelt sv Poortugaal thuis tegen Spijkenisse.