De ouderen huisbezoeken starten nu bij 77 haar.  Foto: stockfoto.
De ouderen huisbezoeken starten nu bij 77 haar. Foto: stockfoto. Foto:

Leeftijd huisbezoek van 75 naar 77 jaar

ALBRANDSWAARD - Welzijn Albrandswaard gaat vanaf begin februari weer huisbezoeken afleggen bij ouderen in Albrandswaard. Deze bezoeken zijn tot eind 2021 gebracht aan mensen die het lopende jaar 75 jaar zijn of worden.
De laatste bezoeken aan mensen geboren in 1946 worden de komende weken uitgevoerd. Echter, er wordt zoveel afgebeld met als reden ‘we zijn nog zo fit, hebben zo'n bezoek nog niet nodig' dat in overleg met de gemeente besloten is deze leeftijd te wijzigen naar 77 jaar. ,,Wordt u dit jaar 75 en had u zich net zo verheugd op een bezoek of bent u een oudere van een andere leeftijd? Uiteraard blijft het voor alle ouderen in Albrandswaard mogelijk een huisbezoek aan te vragen. Dit kan door te bellen naar 010-5018322. Vanaf eind februari gaan de eerste 100 uitnodigingsbrieven voor de huisbezoeken voor 77-jarigen op de post. Wilt u een huisbezoek, dan kunt u bellen en komt een huisbezoek-vrijwilliger van Welzijn Albrandswaard bij u langs”, aldus ouderenwerker Yvonne Schultz.
De huisbezoeken worden sinds september 2019 afgelegd door Welzijn Albrandswaard op verzoek van de gemeente Albrandswaard. Doel van deze bezoeken is om te kijken hoe het met ouderen gaat qua gezondheid, waar zij tegenaan lopen, hoe zij hun dagen doorbrengen en hoe zij omgaan met de gemakken en ongemakken van het ouder worden. Welzijn Albrandswaard probeert met advies, informatie over preventie en het aanbieden van diverse diensten zoals WMO voorzieningen de ouderen te helpen zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.