Open kerk doordeweeks

ALBRANDSWAARD - Zowel de Dorpskerk, Maranathakerk en St. Willibrorduskerk in Rhoon zijn al geruime tijd ook op een doordeweekse dag geopend. De ontmoeting met God en de gemeente is traditioneel op zondag, maar niet voor iedereen is dat mogelijk. Er kunnen ook gebeurtenissen van alledag zijn, waardoor men graag even een moment van stilte, van gebed, steun of bemoediging wil zoeken. Dit is een belangrijke overweging om ook de kerken op een doordeweekse dag open te stellen. Bovendien willen de kerkgemeenschappen ook midden in deze maatschappij staan. Zij willen ook voor mensen, die geen lid zijn van de kerk, maar wel behoefte hebben aan contact met God of met gemeenteleden, de deur open zetten. 

De Maranathakerk is op woensdagmorgen geopend van 10 tot 12 uur.

In de Maranathakerk kan men naar binnen via de toreningang. Men kan in de Stiltehoek een kaarsje branden, iets in het gebedenboek schrijven, in de kerkzaal zijn of in de hal een praatje maken onder het genot van een kopje koffie of thee.

De Dorpskerk is op woensdagmiddag open van 14 tot 16 uur. 

Daar bent u welkom in (het koor van) de kerk of in de consistorie, als men een vertrouwelijk gesprek wilt voeren. Ook daar is men welkom voor een kop koffie of thee. 

De Willibrorduskerk is elke vrijdagochtend open tussen 9.30 en 10 uur. Men kan binnenlopen om een kaarsje te branden etc. Tot 10:30 is er een eucharistieviering waarbij ook iedereen welkom is.

Na de viering is er tot ongeveer 11.30 uur gelegenheid in de kerk voor een stil gebed of een gesprek met Pater Konchenko en in de pastorie kan men elkaar ontmoeten met een gezellig bakje koffie.


Bingo in Het Boerderijtje

RHOON - Elke derde woensdag van de maand is er bingo in Het Boerderijtje. De eerstvolgende is op 16 februari. Tussen 14 en 16 uur worden negen rondes gespeeld. De kosten zijn 5 euro inclusief twee kopjes koffie of thee. Er kunnen acht mensen meedoen. Aanmelden via Welzijn Albrandswaard, 010-5018322. Het Boerderijtje, Werkersdijk 1 in Rhoon.