Predikant Hans van Walsum. Foto Mark den Boer.
Predikant Hans van Walsum. Foto Mark den Boer. Foto:

Intrede dominee Hans van Walsum

POORTUGAAL - De protestantse Gemeente Poortugaal zal op zondag 13 februari 14.30 uur de nieuwe predikant Hans van Walsum aan de gemeente verbinden. De dienst vindt plaats in de Dorpskerk, Kerkstraat 90 in Poortugaal. De dienst wordt geleid door ds Bert de Wit uit Barendrecht. Men kan de dienst online meevieren, via www.pgpoortugaal.nl of via https://pgpoortugaal.nl/index_stream.html.

Ds. Van Walsum volgt ds. Marianna van de Graaf op die in november 2020 afscheid nam van de gemeente Poortugaal. Tijdens de vacaturetijd was ds. Els Visser uit Alblasserdam als ambulant predikant, parttime in de gemeente werkzaam om de meest urgente pastorale zorg te verlenen. Ook ging zij voor in kerkdiensten.

Op 1 maart zal ds. Hans van Walsum naar de pastorie verhuizen. Poortugaal wordt zijn vierde gemeente. In 1988 was het Brabantse Uitwijk-Waardhuizen de gemeente waar ds. Hans van Walsum zijn predikantswerk is begonnen. Tijdens zijn studie Theologie is hij ook nog ruim vijf jaar werkzaam geweest als leraar godsdienst op een paar middelbare scholen. 

Van 1993 tot 2010 heeft ds. Hans van Walsum zeventien jaar lang in Zoetermeer gewerkt. Vanaf 2010 woonde en werkte hij in Alblasserdam.