Burgemeester Jolanda de Witte, voorzitter centraal stembureau.
Burgemeester Jolanda de Witte, voorzitter centraal stembureau. Foto:

Kieslijst gemeenteraadsverkiezingen

ALBRANDSWAARD - Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op vrijdag 4 februari om 10 uur maakte burgemeester Jolanda de Witte, als voorzitter van het centraal stembureau, bekend wie er op de kieslijst staan en welke politieke partijen meedoen.

Het centraal stembureau in Albrandswaard heeft tijdens de openbare zitting de kieslijsten vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Dit betekent dat alle deelnemende partijen en alle kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend zijn.

In totaal doen zeven partijen mee aan de verkiezingen in maart. De volgorde die partijen krijgen op het stembiljet is bepaald op basis van het aantal stemmen die de partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 hebben behaald. Op de eerste plaats staat de VVD, gevolgd door EVA, Stem-Lokaal, Groenlinks/PvdA, Leefbaar Albrandswaard, CDA en NAP. Op basis van de verkiezingsuitslag worden de 21 beschikbare raadszetels over de verschillende partijen verdeeld. In totaal staan er 103 kandidaten op de kieslijst. 

Kijk op www.albrandswaard.nl om te zien wie er op de kieslijsten staan.


Pilot uitbreiding aanbiedbeurten
afvalaanbiedstation in Rhoon

ALBRANDSWAARD - De gemeente Albrandswaard wil het voor bewoners in 2022 makkelijker maken oud papier/karton, elektrische apparaten en grof huishoudelijk-, en grof snoeiafval vaker kosteloos weg te brengen. Daarom kunnen bewoners in Albrandswaard vanaf nu twaalf keer per jaar papier/karton, elektrische apparaten en grof huishoudelijk-, en grof snoeiafval wegbrengen.
Naar aanleiding van de invoering van het Diftar systeem vroegen bewoners om deze mogelijkheid. Het aantal kosteloze aanbiedbeurten wordt hiermee uitgebreid van acht naar twaalf. Als blijkt dat dit in een behoefte voorziet, wordt in de loop van het jaar aan de gemeenteraad voorgesteld dit structureel te maken.

Drempel verlagen
De uitbreiding van het aantal kosteloze aanbiedbeurten helpt om de drempel te verlagen om naar het afvalaanbiedstation te gaan. Dit draagt bij aan een betere dienstverlening voor onze inwoners en aan betere scheidingsresultaten. Bewoners kan het daarnaast helpen in het verminderen van hun hoeveelheid restafval. Door papier/karton, elektrische apparaten, grof snoeiafval en grof huishoudelijk afval te scheiden en kosteloos naar het afvalaanbiedstration te brengen.

Het correct aanbieden van afval wordt op deze manier gestimuleerd en afval scheiden wordt makkelijker gemaakt.

Twaalf keer op jaarbasis
Bij het afvalaanbiedstation kan daarom vanaf nu twaalf keer op jaarbasis en per keer 0,5 m3 worden aangeboden zonder bijbetaling. In totaal is dat zes m3 op jaarbasis aan grof afval wat niet met de wekelijkse afvalinzameling kan worden meegegeven. De regeling is alleen geldig voor inwoners van Albrandswaard die in het bezit zijn van de afvalpas van BAR Afvalbeheer.

Twaalf keer per jaar naar het afvalaanbiedstation.