Vervolg voorpagina

Drie kavels woningbouw worden geschrapt

ALBRANDSWAARD - Het amendement van NAP betrof de woningbouw in het Buijtenland van Rhoon.
In dit amendement staat dat de twee bouwkavels aan de Essendijk opgenomen kunnen worden met als voorwaardes dat de bouwhoogtes, bouwvolumes en afstand tot de rooilijnen worden gehandhaafd zoals in het oude bestemmingsplan. En dat de drie kavels aan de Vlakkenburg geschrapt worden uit het bestemmingsplan.

GroenLinks, PvdA en NAP dienden een amendement in omdat zij van mening zijn dat er voldoende argumenten zijn om geen horeca te vestigingen in het Buijtenland van Rhoon. Het amendement werd verworpen met drie stemmen voor en zestien stemmen tegen. 

Ook werd er een motie ingediend betreft Skydive Rotterdam door GroenLinks, PvdA en CDA en. In deze motie wordt gesteld dat Skydive Rotterdam actief op zoek moet gaan naar een tweede landingsplek buiten de gemeente Albrandswaard. Daarnaast kan er niet meer op zondag gesprongen worden, enkel op woensdag en zaterdag tussen 9 uur en 21 uur. Ook wordt er in de motie verzocht om gedegen onderzoek naar goede beleidsregels naar valschermlandingen. Deze motie werd aangenomen met elf stemmen voor en acht stemmen tegen.


Stichting Wens & Go viert feest

REGIO - Stichting Wens & Go bestaat volgende maand één jaar. Ondanks de lockdown hebben ze veel lichtpuntjes kunnen uitdelen en kunnen bouwen aan herinneringen voor mensen die het niet breed hebben en voor wie een uitje niet zo vanzelfsprekend is. Omdat ze jarig zijn, verloot de stichting een gratis wens onder de volgers op social media. Volg Stichting Wens & Go op facebook en Instagram. Op 9 maart maakt de stichting bekend wie de winnaar is.
Meer informatie over de stichting via info@wensengo.nl of 06-38386532.