Karin de Grote startte de petitie op internet en bood de handtekeningen afgelopen maandag aan bij de burgemeester.
Karin de Grote startte de petitie op internet en bood de handtekeningen afgelopen maandag aan bij de burgemeester. Foto:

'Geen verhoging op afvalkostenheffing'

ALBRANDSWAARD - Vanavond heeft Karin de Groote tijdens de raadsvergadering 4345 handtekeningen aan burgemeester Jolanda de Witte overhandigd. Deze handtekeningen staan gelijk aan 4345 huishoudens in Albrandswaard. ‘Voer geen verhoging door op de afvalkostenheffing en breng deze in lijn met de omliggende gemeenten Barendrecht en Ridderkerk’ luid haar verzoek namens al deze ondertekenaars. 

,,Wij staan hier om te laten zien dat wij als burgers serieus genomen willen worden en ook als burgers te worden behandeld. Want dankzij al die burgers mag u allen hier op een democratische manier uw werk doen. Als het gevoel en het financieel draagvlak van de burgers niet goed is vertegenwoordigd in de gemeenteraad, komen zij in opstand tegen het onrecht.” 

Tot slot verzocht Karin de Groote de gemeenteraad om een eerlijke en oprechte verdeling van de kosten en herziening van de afvalkostenheffing.

Het onderwerp afvalstoffenheffing zou later tijdens de raadsvergadering besproken worden. Maar door de drukke agenda, kwam het onderwerp niet meer ter sprake. Het onderwerp is nu doorgeschoven naar.....