Vervolg voorpagina

Dominee van Geerenstein start 6 februari

RHOON - De verbintenis zal worden gedaan door ds. Coen van Alphen van de Dorpskerk.

Sinds het vertrek van ds. Rob Maas in september 2020 had de gemeente geen eigen predikant meer. De kerk heeft hierna een ambulant predikant (een soort uitzendkracht), dominee Jan Thom Schneider, gehad die de belangrijkste taken invulde, zoals het bezoeken van zieken en ouderen en het voorgaan in kerkdiensten. Na het dienstverband volgde hij zijn hart en ging hij naar Zuid-Amerika. In de Kerstdienst is formeel afscheid van hem genomen. In de tussentijd is de beroepingscommissie hard aan het werk gegaan en heeft de kerkenraad voorgesteld om ds. Anja van Geerenstein te beroepen. De kerkenraad heeft dit aan de gemeente voorgelegd en deze besloot unaniem deze predikant te beroepen, waarop zij onmiddellijk na het uitbrengen van het beroep het beroep aannam.
Omdat ds. Van Geerenstein graag in de pastorie naast de kerk wil wonen, hebben gemeenteleden de afgelopen weken de pastorie opgeknapt, zodat deze er weer piekfijn uitziet.
Niet iedereen kan de dienst om 15 uur in de kerk bijwonen, maar via het internet is deze te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/39-Maranathakerk-Rhoon.


De Schakel online

Volg De Schakel Albrandswaard ook via facebook en Instragram. www.
deschakelalbrandswaard.nl