GroenLinks/PvdA voor lagere afvalkosten

ALBRANDSWAARD – In de raadsvergadering van 7 februari dient GroenLinks/PvdA een motie in voor lagere afvalkosten voor Albrandswaarders. Lijsttrekker en fractievoorzitter James Scharink: ,,Er is veel commotie in de dorpen door de hogere afvalstoffenheffing. GL/PvdA vindt, zoals we ook in ons verkiezingsprogramma hebben staan, dat goed afval scheiden ook goed moet lonen. Vanwege de urgentie, dienen we deze motie daarom nu al in.”
In de motie wordt de gemeenteraad gevraagd uit te spreken dat de huidige tarieven niet genoeg stimuleren tot goed afval scheiden en wordt het college van B&W opgeroepen om met alternatieve kostenverdelingen te komen.

Verkiezingsprogramma
,,Een schone leefomgeving en het aanpakken van afval heeft een prominente plek in ons verkiezingsprogramma, getiteld Voor een sociaal Albrandswaard, met ruimte voor de natuur”, aldus Scharink. ,,Dit natuurlijk naast alle andere thema’s waar we als GL/PvdA voor gaan de komende vier jaar.” Speerpunten zijn onder andere betaalbaar wonen voor iedereen, groen beschermen, veilige schoolroutes, fietsers en wandelaars de ruimte geven en inwoners in (financiële) nood steunen. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor duurzaamheid, goed bestuur en denken op de lange termijn.

Het hele verkiezingsprogramma en bovengenoemde motie zijn te vinden via https://al
brandswaard.groenlinks.nl


EVA verzamelt foto's afvaldumping en zwerfvuil

ALBRANDSWAARD - EVA verzamelt foto's van afvaldumping en zwerfafval in Albrandswaard. Ook ontvangen zij graag foto's van minicontainers die openstaan doordat buurtgenoten er iets bij hebben gegooid. Met deze foto's hopen zij hun standpunt over het nieuwe afvalbeleid beter te kunnen onderbouwen.

Mail naar M.Blok@albrands
waard.nl of plaats de foto op facebook: @Evabeweegt.