INGEZONDEN

Containers weggehaald

Laat ik het niet hebben over de schandalige verhoging van de kosten voor het ophalen van het afval in Albrandswaard, daar is al heel veel over gezegd en geschreven.
Maar toen ik van de week bij mijn schoonmoeder op de Vierspan zag dat daar de vuilcontainer was weggehaald, werd ik toch wel even witheet van woede.
Het is al verschrikkelijk dat we in een jaar zoveel extra moeten gaan betalen. Maar dat zelfs de bestaande containers worden weggehaald is niet te begrijpen. De mensen van de Vier- en Tweespan moeten nu een paar honderd meter lopen om hun vuil kwijt te kunnen.
Natuurlijk ben ik niets te beroerd om het zakje vuil voor mijn schoonmoeder mee te nemen, maar wat doen de mensen die geen kinderen hebben? Of kinderen die niet in de buurt wonen of geen tijd hebben om wekelijks naar hun ouders te komen? Hoe gaan de ouderen, niet goed uit de voeten kunnende mensen, dat straks doen als het vriest en de wegen onbegaanbaar zijn? Of net als deze week, wanneer het heel hard stormt? Heeft de gemeente daar weleens over nagedacht?
Een paar dagen naast de voordeur laten staan is geen optie, voor het ongedierte wat er dan op af komt? En twee zakken tegelijk meenemen is natuurlijk helemaal niet te doen? Knappe ambtenaar die me dit kan uitleggen.

Astrid van Rosmalen


Wandelen Klein Profijt

RHOON - Stichting Canisse grienden verzorgt op 16 februari een excursie door Klein Profijt vanaf 11.30 uur. Op dit tijdstip is het laag water en al is het winter, er is genoeg te zien. Op deze wandeling, die ongeveer twee uur duurt, is Netty Wermeester de gids. Zij kan veel wetenswaardigs vertellen over het leven in Klein Profijt.
Het verzamelpunt is de parkeerplaats aan het eind van de Schenkeldijk.
Aanmelden voor deze excursie kan door te e-mailen naar: activiteiten@carnissegrienden.nl
Voor leden is de wandeling gratis, zij hebben voorrang bij inschrijving. Niet-leden betalen 5 euro. Bij het aangaan van het lidmaatschap van de vereniging vervalt dit bedrag en betaalt men 10 euro contributie per jaar.