Afbeelding
Foto:

Henny Jansen is al ruim 30 jaar verbonden met Bombary

Algemeen

Inmiddels zijn er 67 organisaties uit Albrandswaard aangesloten bij het Akkoord van Albrandswaard waaronder veel sport en cultuur verenigingen. Welke organisaties dat zijn, wat ze doen en op wat voor manier ze samenwerken met anderen, leest u in deze rubriek. Deze keer gingen we langs bij secretaris Henny Jansen van popkoor Bombary uit Rhoon.

Stel jezelf eens voor.

Dertig jaar geleden, ik was 27 jaar, werkte ik in de zorg en zong met de bewoners. Een diëtiste hoorde dat en stelde voor om eens bij het net opgerichte popkoor te komen kijken. Dat heb ik gedaan en ik ben niet meer weggegaan. Sinds een half jaar ben ik secretaris. Verder doe ik veel hand- en spandiensten.

Wat doet de vereniging precies?
We bestaan uit een jongeren popkoor en een volwassen popkoor. In het verleden was er ook een kinderkoor en waren er zeker 150 leden. Nu zijn we met 45 volwassenen en tien jongeren. We zouden graag weer een kinderkoor opstarten. We zingen met elkaar en treden meerdere keren per jaar op. Dit doen we onder leiding van dirigent Killian Elbers. In het verleden zongen we ook musicalnummers, maar tegenwoordig is het enkel Nederands- en Engelstalige pop. Zoals Afrika van Toto, Skyfall van Adele of Oceaan van Racoon.

Wat betekent Bombary voor jou?
Ontspanning en gezelligheid. We repeteren op donderdagavond en die avond is heilig voor mij. Toen ik solliciteerde op een andere baan, liet ik meteen weten dat ik donderdagavond niet beschikbaar ben. Bombary hoort bij mijn leven.

Wat zijn de mooiste momenten voor jou?
Het optreden met Ger Vos in het Nieuwe Luxor. En het optreden in Schiedam, we zongen nummer uit de musical Hair en droegen allerlei pruiken en hippiekleding. Dat was zo’n feest!

Hoe gaan jullie met de pandemie om?
Het heeft ons leden gekost en we hebben het samen repeteren en optreden enorm gemist. Gelukkig mogen we nu weer samenkomen en samen zingen.

Wat weten niet veel mensen van Bombary?
Dat we heel nauw met elkaar verbonden zijn. We hebben een groepsapp en leven erg met elkaar mee als er iets aan de handis. Het bestuur is met Kerst bij iedereen langs gegaan om de leden te bedanken.

Wat staat er voor de aankomende tijd op de planning?
We hebben al een aantal optredens in de agenda staan. Zo is het Korenfestival in Alpen aan den Rijn in mei aan de beurt. In juni zingen we op het RotjeKoor en in september in Hoogvliet. En we hopen dat er meer bij komt.

Hoe hebben jullie al samengewerkt met andere verenigingen?
We hebben bij de opening van het Huis van Albrandswaard samen met Volharding uit Rhoon en La Bona Futura opgetreden.

Hoe kunnen we meezingen en lid worden?
Wie het leuk vindt om met ons mee te zingen, kan een mailtje sturen om eens een repetitie mee te maken. De repetities zijn op donderdagavond in De Brinkhoeve in Poortugaal. De jeugd van 14 tot en met 25 jaar repeteert van 19 tot 20 uur en de volwassenen van 20.30 tot 22.30 uur. Na afloop doen we nog een drankje met elkaar.

www.bombary.net

Mail: bombary@gmail.com

De Brinkhoeve, Kerkstraat 12, Poortugaal.

Afbeelding