Steevast op Zondag over de ANWB

ALBRANDSWAARD 0 Zondag 23 januari is Eva-Marie Beij te gast bij het radioprogramma Steevast op Zondag. Hetty Landman en Jan Jongerius praten met haar over het reilen en zeilen van de 75-jarige Wegenwacht van de ANWB.
Als directeur van deze ANWB tak is zij helemaal thuis in de mobiele wereld. Er is veel te vragen en te vertellen over onder andere de veranderde technieken van hulp bij pecht onderweg, het onderhoud van de auto en de voorbereidingen voor lange vakantiereizen en de opleidingen van de monteurs.
Dit gesprek is van 13 tot 14 uur. Van 12 tot 13 uur is er aandacht voor de actualiteiten uit de regio. De herhaling is op zondagavond van 22 tot 00 uur. www.rtvalbrandswaard.com.


De Stand op Maandag met boksers

ALBRANDSWAARD - De Stand op Maandag is twee uur durend programma waarin Jos Vis mensen uit de sport én politiek uit Albrandswaard ontvangt.
Op maandag 24 januari om 20 uur is Edwin Opstal, de nummer 2 op de verkiezingslijst van Leefbaar Albrandswaard voor de komende raadsvergaderingen, te gast. Om 21 uur zijn de gasten Sven Terpstra en Joshua Bloem van Boks- en Conditievereniging Albrandswaard (BCVA). Beiden zijn bokskampioen van Zuid Nederland.
De techniek en muziek wordt verzorgd door Albert-jan Verhoef. www.rtvalbrandswaard.com.



Valpreventietrainingen

ALBRANDSWAARD - Onder senioren is vallen een groot probleem met vaak ingrijpende, persoonlijke, maatschappelijke en financiële gevolgen. Jaarlijks vallen ongeveer één miljoen 65-plussers. Dat komt neer op één op de drie. Bij 80-plussers is het zelfs over de 50 procent. Soms met ernstige gevolgen waar men zeker op oudere leeftijd vaak moeilijk van herstelt. 

Welzijn Albrandswaard wil samen met een aantal specialisten op het gebied van valpreventie informatie geven en valpreventietrainingen organiseren in 2022. Pieter Reitsma, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Rijnmond en Aad Wijntjes, beweegcoach bij SPAL weten vanuit hun werkveld alles over bewegen, balans en het voorkomen van vallen. Zolang persoonlijk contact echter vanwege corona nog niet mogelijk is, bieden zij alvast informatie aan via hun websites. Op deze websites kan men ook doorklikken naar diverse interessante informatie, filmpjes, enz.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Pieter Reitsma, 010-4386611 of 06-11397791of Aad Wijntjes, 010-5017428 of 06-46226208. Zodra er meer bekend is over data voor valpreventie zullen Welzijn Albrandswaard, Aad en Pieter hierover informeren. www.sportbalans.nl/valpre
ventie.html