Vragen over Graaf van Portland

BARENDRECHT – Gemeenteraadslid Arie Kooijman (GL) heeft vragen gesteld aan het college over het plan voor de bouw van horecagelegenheid Graaf van Portland.

Het horecabedrijf zou gebouwd moeten worden in het stiltegebied langs de Koedood, op het grondgebied van Albrandswaard. De omwonenden wonen in Barendrecht. Ook de ontsluiting vindt plaats via Barendrecht.

Op 6 juli heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen tegen het bouwplan. In Albrandswaard loopt de procedure nog steeds. Kooijman wil weten welk contact er is geweest tussen de gemeenten Barendrecht en Albrandswaard. Ook vraagt hij in welke fase de besluitvorming zich bevindt en hoe de belangen van Barendrecht en haar inwoners daarin worden meegenomen.


Wijkcentra weer open

ALBRANDSWAARD - Vanaf 19 januari mogen de activiteiten in de wijkcentra van Welzijn Albrandswaard weer starten. Dit betekent dat stapsgewijs de activiteiten in Wijkcentrum De Boekenstal in Poortugaal, Het Boerderijtje Rhoon, Het Lokaal Poortugaal en Wijkcentrum Portland in Rhoon Portland weer gaan opstarten.
Hierbij is Welzijn Albrandswaard wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de vrijwilligers. Wel gelden er maximale aantallen per activiteit. Dit betekent maximaal 50 mensen voor De Boekenstal en Wijkcentrum Portland, maximaal 20 personen per zaal in het Lokaal en maximaal tien mensen per activiteit in het Boerderijtje.

Uiteraard blijven er ook diverse corona-maatregelen van kracht. Registreren, mondkapjes bij rondlopen en anderhalve meter afstand. Meer informatie via 010-5018322.