Talkshow na toespraak van burgemeester

Vervolg van voorpagina.

Er werd onder meer gesproken over het tekort aan woningen. Koos Meijer wees erop dat de gemeente Rotterdam sociale huurwoningen sloopt, waardoor de druk op de woningmarkt in Albrandswaard groter wordt. En dan wordt er al snel gekeken naar ouderen die in een te groot huis zouden wonen.

“Maar ze willen misschien wel doorstromen, maar waar naartoe? Er zijn relatief gezien weinig woningen voor senioren in Albrandswaard", constateert Meijer. 

Yvonne Schults herkent dat uit haar huisbezoeken aan ouderen in Rhoon en Poortugaal. “Met namen in de oude kernen zitten mensen in een huis dat veel te groot is en dat ze qua huishoudelijk werk niet meer bij kunnen houden. En met een tuin die ze niet meer bij kunnen houden. En ze willen best wel opschuiven, maar waar kunnen ze naartoe? Er is weinig gelijkvloers met een lift. En ze willen in Albrandswaard blijven.”

Koos Meijer hoopt dat er voortaan bij nieuwbouwprojecten ook wordt gezorgd voor voldoende appartementen of seniorenhofjes. Hij zou zelf ook wel willen verhuizen, mits hij in Poortugaal kan blijven. “Want een Poortugaler gaat niet naar Rhoon.”

De gasten aan tafel spraken verder onder meer over windturbines en afval. De uitzending werd besloten met een gesprek met het college.

De talkshow is te bekijken op de website van RTV Albrandswaard.

www.rtvalbrandswaard.com