Digitaal vaardiger worden

ALBRANDSWAARD - Seniorweb houdt de landelijke Computervraagdagen van 17 tot en met 23 januari. Ook de vrijwilligers van de Welzijn Albrandswaard doen mee. ,,Wilt u als senior meer kunnen doen met uw smartphone, tablet of computer? Zoals WhatsApp gebruiken, beeldbellen, foto’s bewerken, uw apparaat beveiligen en onderhouden of handige apps op uw tablet gebruiken. Of wilt u leren digitaal om te gaan met overheidsinstanties?” 

Vrijwilligers van Welzijn Albrandswaard kunnen senioren begeleiden bij het volgen van cursussen van Seniorweb en ondersteunen met telefonische adviezen (PC-Hulp). Men is met vragen van harte welkom tijdens de inloop maandag 17 januari in de leslocatie Wijkcentrum De Boekenstal in Poortugaal en op donderdag 20 januari in de leslocatie Wijkcentrum Portland in Portland, tussen 9.30 uur en 11.30 uur. www.welzijnalbrandswaard.nl. www.seniorweb.nl. 


Tunnel afgesloten wegens werk
aan blusvoorziening

BARENDRECHT - De Heinenoordtunnel (A29) wordt gesloten vanwege werkzaamheden aan de brandblusvoorziening in de tunnel en testen daarvan.

Van vrijdag 7 januari 22 uur tot zaterdag 8 januari 9 uur is de tunnel richting Rotterdam afgesloten. Van zaterdag 8 januari 22 uur tot zondag 9 januari 9 uur is de tunnel afgesloten richting Bergen op Zoom. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16. Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.
Verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217. Verkeer met bestemming Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A16 en de A17.

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd (bovenop de gebruikelijke reistijd), afhankelijk van het tijdstip, tussen de 10 en 15 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.
Tijdens de afsluitingen worden diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de brandblusvoorziening in beide tunnelbuizen. Er wordt onder andere gewerkt aan het verlagen van de waterdruk. Na de werkzaamheden worden de brandblusvoorzieningen getest.