Via facebook zijn meer reacties te lezen op het nieuwe afvalbeleid.
Via facebook zijn meer reacties te lezen op het nieuwe afvalbeleid. Foto:

INGEZONDEN

Misleidend

U heeft vast wel gelezen dat de manier van afval inzamelen per 1 januari dit jaar is gewijzigd. Je kunt je afvragen of het nu wel zo’n goed idee is om te betalen per afvalzak of lediging van de mini-container. Er wordt al zoveel afval illegaal gedumpt in Rhoon en dat wordt er wellicht niet minder door. Maar los daarvan is de berichtgeving nogal misleidend. Boven de artikelen staat dat afval 75 cent per zak gaat kosten, en dat lijkt niet zoveel. Een klein stukje verderop staat dat het ledigen van de minicontainer € 3,-- kost en dat is bij elke twee weken aanbieden dus zo’n 25 keer per jaar, ofwel € 75,--. Verder lees je niet dat het vaste tarief omhooggaat van € 347,-- naar € 367,-- (afgerond). Als je in 2022 elke twee weken je container met restafval/PMD aanbiedt, en dat kan voor een huishouden van 3 of meer personen echt niet minder, dan komt daar per jaar dus die € 75,-- bij en gaat je tarief dus naar € 440,-- per jaar. Dat is wel een verhoging van bijna 27%, en dat is niet mis en mag best eerlijk gecommuniceerd worden. 

Jacques Tuk


Afvalstoffenheffing 2022 : Diefstal Gemeente

Vorig jaar, 2021, betaalden wij 347.28 Euro inclusief 26 maal legen van de PMD Container. Voor 2022 moeten we 366.60 Euro gaan betalen , maar zonder legen PMD container. Voor 26 maal legen van de PMD container zou daarbij 78 Euro bijkomen. Dat is dan samen 440.60 Euro, ofwel een prijsverhoging van 28 %. Dat is schandalig en geeft ook geen enkel voordeel voor mensen die bewust met het milieu omgaan, want als je NOOIT de PMD container zou laten legen betaal je zelfs nog een prijsverhoging van 6%!

Enige beloning voor een goed milieu is geen gedachtengoed van deze gemeente.

Veel geld binnenhalen wel!

J.Fahner


Afvalkosten

Ik vraag mij af wie bij de gemeente op het onzalige idee is gekomen om ons op te schepen met de nieuwe woekertarieven voor de afvalverwerking. Eerst zorgen ze dat wij veel meer restafval kregen door het niet apart ophalen  van plastic, drinkpakken en metaal en dan nu deze asociale tarieven invoeren.

Vorig jaar was de afvalstoffen heffing 347 euro incl. 26 maal de container legen. Nu is dat 444 euro een verhoging van 28%,zelfs als je maar 13 keer een container aanbiedt is de verhoging nog 17%. Je zou verwachten dat het vaste tarief omlaag gaat en dan aangevuld met de variabele kosten maar de gemeente heeft het bestaan om en de vaste kosten hoger te maken dan de totale kosten van vorig jaar plus dan nog de variabele kosten.

Vreemd genoeg hebben ze dit in Barendrecht wel gedaan en daar zijn de tarieven een stuk lager. Volgens mij moet er in BAR verband een veel beter en lager tarief mogelijk zijn. Het is trouwens toch raar dat wij de hoofdprijs betalen voor de verwerking van afval terwijl de afvalverwerkers tonnen afval uit het buitenland halen omdat wij steeds minder inzamelen.

Bert Lagrouw,Poortugaal


Ingezonden brieven

Stuur een ingezonden brief van maxmaal 300 woorden naar redactiealbrandswaard@bar
lokalemedia.nl.