Afbeelding
Foto:

Lokale politici met landelijke bekendheid in BAR-Talk

REGIO - Reshma Roopram, Lennart van der Linden en Florian Pronk zijn op woensdag 9 februari te gast in BAR-Talk. De drie lokale politici kregen afgelopen jaar vanwege uiteenlopende redenen landelijke bekendheid. In aanloop naar de verkiezingen vertellen zij op woensdag 9 februari in theater Het Kruispunt hun verhaal tijdens dé regionale talkshow over lokale actualiteit in de BAR-gemeenten. 

Reshma Roopram is wethouder in Barendrecht en stelde zich dit jaar kandidaat als landelijk voorzitter van de Partij van de Arbeid. Na een uitgebreide campagne, waarbij ze in diverse talkshows en actualiteitenprogramma’s te zien was, legde ze het af tegen Esther Mirjam Sent. Daarnaast was Roopram te zien in een aflevering van het goed bekeken tv-programma ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’.

Lennart van der Linden is oud-wethouder en fractievoorzitter van de lokale politieke partij Echt Voor Barendrecht. Afgelopen jaar vond hij zich plots in de schijnwerpers als tijdelijk voorzitter van Forum voor Democratie. Na het opzeggen van zijn lidmaatschap van die partij, trad hij toe tot de Eerste Kamer. Momenteel is hij daarin actief namens de Fractie Nanninga en is hij voorzitter van de commissie Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Student Florian Pronk is sinds 2017 politiek actief voor de jongerentak van de SGP in Barendrecht. Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen trok hij landelijke aandacht met het campagneteam, door met een lelijke eend heel Nederland door te reizen en politieke video’s te produceren. Met zijn activiteiten bereikt hij als ‘refo-YouTuber’ tienduizenden gelovige jongeren in Nederland. 

De derde editie van BAR-Talk vindt plaats op woensdag 9 februari in theater Het Kruispunt. Eerder werd DJ Paul Elstak al aangekondigd als hoofdgast van de avond. Verder is er in het programma uitgebreid aandacht voor actualiteiten in de regio op het gebied van sport, cultuur, literatuur, muziek en voeding. Voor kaarten en meer informatie: www.bar-talk.nl.

Foto: Lennart van der Linden.