Het Lichtpunt genomineerd: Sportiefste Basisschool van Nederland

PORTLAND - CBS Het Lichtpunt maakt kans om de 'Sportiefste Basisschool van Nederland 2022' te worden. 

CBS Het Lichtpunt is één van de vijf genomineerde basisscholen in Nederland die strijden om deze titel. De genomineerden zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij hebben allen een uitmuntend aanbod van 2+1+2. Op die manier stimuleren zij hun leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. 

De jury zal voorafgaand aan de prijsuitreiking op 14 februari een bezoek brengen aan CBS Het Lichtpunt. Hier krijgen ze een rondleiding en zullen ze vragen stellen aan de schoolleiding, de vakleerkrachten bewegingsonderwijs, groepsleerkrachten en daarnaast ook drie leerlingen van de school. 

2+1+2
Het 2+1+2 model is een kapstok voor de richtlijn van vijf uur bewegen voor kinderen. Hierbij worden er op school voldoende en kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs gegeven (2), is er aandacht voor bewegen gedurende de schooldag (+1) en er ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod bestaat voor alle leerlingen (+2). Samenwerking is hierbij cruciaal. Uiteraard wordt dit alles georganiseerd met een duidelijke visie en neemt het aanbod bewegen en sport een duidelijke plaats in de school in. Deelnemende scholen zijn vanzelfsprekend in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van het Vignet Gezonde School.

Finale verkiezing 23 maart
Op 23 maart strijdt CBS Het Lichtpunt en de andere genomineerde scholen om de titel ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2022' in het Willem-Alexander Sportcentrum in Groningen. Alle genomineerde scholen laten een filmpje van hun school zien en de leerlingen verzorgen een podiumpresentatie voor alle aanwezigen.

Daarna volgt een sportief programma voor de leerlingen en uiteindelijk de prijsuitreiking. Ook zal er een kennisevent worden georganiseerd voor sport- en beweegprofessionals, collega-scholen, studenten, beleidsambtenaren sport en andere belangstellenden.