INGEZONDEN

Variabel afval

We hebben het goed gedaan als bewoners. In 2021 hebben we 50 kg per persoon minder restafval aangeboden. En toch worden we ‘gestraft’ met variabele kosten. Een oneerlijk bedacht systeem.

Ik, als appartement bewoner, kan 10 kg afval verzamelen en dit één keer weggooien en dan ga ik minder betalen dan iemand die in drie keer 5 kg weggooit. De volgens de gemeente ‘Eerlijker afrekening voor afvalverwerking’ kijkt namelijk naar het aantal keren weggooien in de ondergrondse container en niet naar de hoeveelheid afval?! Oneerlijk en zeker niet duurzaam.

Oneerlijk tegenover mensen met jonge kinderen die nog in de luiers zitten. Ik zie nu al regelmatig minicontainers waarvan de klep open staat. Tegenwoordig laten ze deze zonder pardon ongeleegd staan. Dan heb je echt een probleem. Gaan één maal per week de minicontainers geleegd worden? Anders wordt het één maal in de twee weken of vier weken. Er zijn volgens mij maar weinig mensen die vier weken kunnen overbruggen.

Zullen de geweldige buurtbewoners die zakken rondslingerend afval van anderen verzamelen zich nog geroepen voelen om dit te doen? Mogelijk moeten zij hier extra voor gaan betalen, terwijl zij rommel opruimen en de buurt netjes en leefbaar houden.

Gemeente, er is onbegrip en onrust onder de inwoners.

Gemeente, bezint eer gij begint.

Mariëlle Crielaard


Ontvang de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Schakel Albrandswaard via www.de
schakelalbrandswaard.nl.


Social media

Volg De Schakel Albrandswaard ook op facebook en Instagram.
@deschakelalbrandswaard.