Er werd unaniem gekozen voor padelbanen.
Er werd unaniem gekozen voor padelbanen. Foto:

Padelbanen in Rhoon

RHOON - Vanaf het nieuwe seizoen verrijzen er drie padelbanen bij LTC Rhoon. Padel, een combinatie tussen tennis en squash, is de snelst groeiende sport in Nederland. Met de toevoeging van deze populaire racketsport wil LTC Rhoon meer en vooral jongere leden naar de club trekken.
Een werkgroep van vrijwilligers onderzocht wat er moet gebeuren om padelbanen aan te leggen. Daarnaast bezochten zij verschillende tennisverenigingen, die padel aanbieden, om een beeld te vormen van wat de sport voor LTC Rhoon kan betekenen. Deze resultaten presenteerden zij op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de tennisvereniging. De leden stemden bijna unaniem voor de komst van padel.

Momenteel treft LTC Rhoon alle voorbereidingen om de drie buitenbanen te realiseren. De gemeente is om advies gevraagd, er is bodemonderzoek uitgevoerd en de vereniging is bezig met de bouwaanvraag. Met de toevoeging van padel is LTC Rhoon klaar voor de toekomst. Vorig jaar is het tennispark volledig verduurzaamd. Met zonnepanelen op het dak van het clubhuis wordt energie opgewekt. En met de overstap naar LED-verlichting bespaart de vereniging energie.

De drie padelbanen komen op de huidige baan één (recht achter het clubhuis). In het voorjaar van 2022 hoopt LTC Rhoon de banen te kunnen realiseren. De vereniging kiest voor een zogeheten uniform lidmaatschap. Met dit lidmaatschap kan men tennissen en padellen.