Stiltewandelingen

ALBRANDSWAARD - Afgelopen jaar heeft Mirjam Rosier, van Mirros, diverse stiltewandelingen georganiseerd. Sommige mensen hadden ervaring, andere niet. Er waren mensen die eenmalig meeliepen, en mensen die terugkwamen. Bijna iedereen gaf aan dat het zo'n rustig gevoel was, na drie kwartier zo traag en in stilte gelopen te hebben. Iemand nam zich voor op zo'n manier naar de supermarkt te gaan lopen. Een ander nam zich voor vaker de Grienden in te gaan. Hoe groter de groep, hoe meer verbondenheid werd gevoeld. Mirjam: ,,Het is best bijzonder die verbondenheid te voelen als je niet praat en achter elkaar loopt!"

De laatste wandeling van 2021 is op dinsdag 28 december van 9.30 tot 10.15 uur. ,,Ik hoop op een grote groep", zegt Mirjam. ,,En volgend jaar ga ik er zeker mee door. Er wordt een behoefte vervuld, en omdat ik een donatie vraag, is het voor iedereen toegankelijk." 

In januari is er een stiltewandeling op woensdag 12 januari 14 tot 14.45 uur, maandag 17 januari 15 tot 15.45 uur en maandag 31 januari 10 tot 10.45 uur.

Aanmelden is noodzakelijk via info@mirros.nl of 06 26846373.


Kerstproeverij bij Polak’s Tuinderij

POORTUGAAL - Zaterdag 18 december van 10 tot 15 uur organiseert Polaks Tuinderij een kerstproeverij. Tijdens de kerstproeverij kan men kennis maken met een groot aanbod ambachtelijke en streekproducten. Naast de nieuwe soepen hebben ze ook een aantal nieuwe producten zoals de extra vierge olijfolie van Fondas Olive gemaakt door familie Tzirtzilakis uit Poortugaal. Zij onderhouden in Griekenland een oude olijfboomgaard. Imker Flip Wols komt alles vertellen over de beste pure honing. Er is volop écht wild verkrijgbaar en gerokte zalm uit Urk. Rond de middag komt Jachthoorn Blaasgroep Waalsdorp het programma opluisteren met jachthoornklanken. 

Albrandswaardsedijk 177, Poortugaal.