Van Rosmalen met pensioen.
Van Rosmalen met pensioen. Foto:

Pensioen voor Hans

RHOON - Hans van Rosmalen is na vijftig jaar werken bij Geeve met pensioen gegaan. Afgelopen weekend werd dat gevierd met een afscheidsreceptie bij Abel in Rhoon.

Een paar jaar nadat Hans is begonnen met werken bij Geeve is hij op een project in Maastricht gaan werken. Nieuwbouw van een ovengebouw met een nieuwe glasoven bij de Vereenigde Glasfabrieken. In die tijd heeft hij in Limburg ook zijn vrouw Tiny leren kennen en niet veel later zijn ze met elkaar getrouwd.
Hans is zijn hele werkzame leven bij Geeve voornamelijk actief geweest in het vuurvast onderhoudswerk en nieuwbouw- en revisie projecten, voor zowel de glas- als de aluminiumindustrie.
Hans is na ome Wim Geeve de tweede persoon in de geschiedenis van het bedrijf die 50 jaren verbonden is geweest aan het bedrijf. Er zullen ook mensen uit Albrandswaard zijn die Hans ook (her)kennen uit de tijd dat hij naast zijn werk bij Geeve zijn andere grote hobby uitvoerde, hooi en stro en veevoer verkopen bij de firma Veldhuijzen. Eerst vanuit de boerenschuur aan de Dorpsdijk en later vanuit de schuur aan de Essendijk in Rhoon.

Op de foto ziet men de pensionado Hans van Rosmalen met een van de cadeaus als herinnering aan zijn jarenlange inzet. Dit cadeau is ooit gemaakt door een collega van Hans, de letters HvR uit een staalplaat geslepen. Dit handgemaakte kunstwerk heeft jarenlang achterop de vorkheftruck bevestigd gezeten.