Leergierige en getalenteerde kinderen zijn soms in zeven of zes jaar klaar met de basisschool.
Leergierige en getalenteerde kinderen zijn soms in zeven of zes jaar klaar met de basisschool. Foto:

Intermezzo: een pas op de plaats om daarna door te stromen

SPIJKENISSE - ,,Als een warm mes door een pakje boter, zo vlot gaat je kind door de basisschool. Naar de brugklas dan maar? Je twijfelt, je kind is nog jong. Houdt het zich staande op zo’n grote middelbare school? Tja, dilemma’s… Behalve als je op Voorne-Putten woont. Dan kan je kind naar Intermezzo op Scala Molenwatering", vertelt het bestuur van Intermezzo.

Leergierige en getalenteerde kinderen zijn soms in zeven of misschien wel zes jaar klaar met de stof van de basisschool. Meteen instromen in de brugklas is dan niet altijd een goed idee. Voor kinderen van 10 en 11 jaar komt dat soms gewoon nog te vroeg. Ze zijn er sociaal-emotioneel nog niet klaar voor. Of: ze hebben wel de capaciteiten, maar nog niet de vereiste studievaardigheden.
Om te voorkomen dat deze kinderen tussen wal en schip raken, startte Scala Molenwatering in Spijkenisse in 2020 met Intermezzo. Intermezzo is een tussenjaar waarin ze meer- en hoogbegaafde kinderen in een veilige omgeving helpen om zichzelf te leren kennen en om hen voor te bereiden op de brugklas. De school daagt deze kinderen inhoudelijk uit, maar belangrijker nog, ze leren ze ook andere vaardigheden die zij nodig hebben op de middelbare school. Na dit tussenjaar staan zij steviger in hun schoenen en kunnen zij de brugklas met meer vertrouwen tegemoetzien.

Op dinsdag 8 februari is er een informatieavond over Intermezzo. Aanmelden kan via: Intermezzo@penta.nl