De blijdschap was groot bij de kinderen.
De blijdschap was groot bij de kinderen. Foto:

INGEZONDEN

Bedankt aan alle gulle gevers

Hulp voor Sinterklaas gezocht! Weet u het nog? Een paar weken geleden kreeg de diaconie van de Protestantse Gemeente Poortugaal de vraag van Sinterklaas om te helpen met het zoeken naar cadeaus voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. De diaconie is hiermee gelijk aan de slag gegaan en wat een succes was de oproep om speelgoed, cadeaubonnen of geld te doneren voor deze kinderen.

Stapels speelgoed, cadeaubonnen, snoepgoed en mooie gelddonaties door cbs De Parel, particulieren en ondernemers kwamen er in korte tijd binnen. Met het geld kon de diaconie nog meer cadeaus en cadeaubonnen kopen. Door al deze hulp konden veel kinderen die via het netwerk van de diaconie, vluchtelingenwerk en de voedselbank bekend zijn blij gemaakt worden door de Sint. 

Wij zijn iedereen die deze actie tot een succes heeft gemaakt, dankbaar dat zij hun steentje hebben willen bijdragen. De diaconie dankt alle gulle gevers dan ook heel hartelijk.


Bedankt aan de diaconie

Daar werd aan de deur geklopt, nee dat gebeurde al wat dagen eerder, maar ineens kwam ik wel de woonkamer binnen met een boodschappentas VOL met cadeaus.
De dochters helemaal verbaasd, waar kwam dat nou vandaan? Dit hadden ze niet aan zien komen!
Nou uitpakken maar.
Het eerste cadeau was een schot in de roos. Een schilder op nummer doos, veel groter dan de kleine versie die ze op school had gehad en meteen gemaakt had. Het eerste cadeau van de oudste was een nog grotere doeltreffer. Een Tie Dye set! Hier had ze al diverse keren omheen gedraald maar ja toch maar niet gekocht. Toen ze vertelde hoe blij ze hiermee was kon ik me niet meer beheersen.
Tranen van geluk en blijheid voor haar en dat het haar toch geschonken werd, zo'n dankbaarheid wat andere mensen voor je doen.
Daarna nog veel meer pakjes en lekkers. Tot slot nog een enveloppe met daarin een VVV bon waar we zeker wat leuks mee kunnen doen.
Dankbaar!
Wij willen de Diaconie van Poortugaal bedanken voor deze actie maar vooral ook ALLE Sinterklazen/Pieten die ook maar iets hebben geschonken. Ik weet zeker dat jullie veel gezinnen blij hebben gemaakt.
Een warme groet toegewenst van een dankbare moeder.


Kerstconcert Ars Nova

SPIJKENISSE - Kleinkoor Ars Nova geeft een kerstconcert. Onder leiding van dirigent Anastasiya Bouwmans hebben de koorleden voor dit concert een mooi kerstrepertoire ingestudeerd.
Het concert is op 19 december, begint om 15 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegangsprijs is 10 euro en men kan kaarten reserveren via Wim Spoormaker 06-546 34 751 of via info@kleinkoor
arsnova.nl . Er is een QR code check bij de ingang van de kerk en er wordt een onderlinge afstand van minimaal 1.5 meter gehouden bij de zitplaatsen. Dorpskerk Spijkenisse, Kerkring 1.
www.kleinkoorarsnova.nl