Geweld is nooit goed te praten vinden burgmeester Jolanda de Witte en wethouder Mieke van Ginkel.
Geweld is nooit goed te praten vinden burgmeester Jolanda de Witte en wethouder Mieke van Ginkel. Foto:

Orange the World-vlag

ALBRANDSWAARD - Burgemeester Jolanda de Witte en wethouder Mieke van Ginkel hesen donderdag 25 november de vlag voor Orange the World bij het huis van Albrandswaard. Daarmee vragen de beide bestuurders aandacht voor de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De vlag blijft wapperen tot 10 december.
Burgemeester en Jolanda De Witte en wethouder Mieke Van Ginkel hechten beiden groot belang aan Orange the World. ,,Geweld tegen vrouwen en meisjes komt internationaal, maar ook nationaal, nog veel te vaak voor. In ons land heeft 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken met (seksueel) geweld. Elke tien dagen overlijdt een vrouw in Nederland als gevolg van huiselijk geweld. Daarom vragen wij hier de komende zestien dagen extra aandacht voor en staan we hier bewust bij stil. Het taboe moet worden doorbroken om je te melden als je te maken hebt met (huiselijk) geweld of als je denkt dat iemand in je omgeving (huiselijk) geweld ondergaat."
De VN-campagne Orange the World haalt dit jaar onder andere geld op voor het opzetten van One Stop Centres in Sierra Leone. Dit zijn plekken waar vrouwen medische, psychologische en juridische hulp kunnen krijgen.
www.orangetheword.nl.