BCN speelt thuis

RHOON - Afgelopen vrijdag avond ontving team 1 van BCN Rhoon hun tegenstander PUBA 2 uit Puttershoek voor de inmiddels vierde wedstrijd van de Hoeksche Waard Competitie. Het was wel anders, want dit was de eerste thuiswedstrijd van deze competitie. Met inmiddels al drie verloren wedstrijden, moest het er nu van gaan komen.

De heren Jeremy en Patrick gingen voortvarend van start, maar moesten na twee sets hun meerdere erkennen (17 – 21 en 17 -21). Dan deden de dames (Marijke en Michelle) het aanzienlijk beter door hun tegenstanders in de eerste set volledig te overrompelen (21 – 1); deze stand zie je niet vaak. Tijdens de tweede set bleven de tegenstanders beter bij de les, maar moesten toch hun meerdere erkennen (21 – 19). Bij de volgende herendubbel ging de eerste set verloren (13 – 21), maar uiteindelijk volgden de heren het spoor van de dames en trokken de volgende twee sets relatief eenvoudig naar zich toe (21 – 15 en 21 – 12).
De dames bleven in hun flow en wonnen overtuigend hun partij (21 – 4 en 21 – 21 – 16). Met een 3 – 1 voorsprong in de rust, gloorde er iets moois. Maar dat de tegenstanders zich niet zo maar zouden overgeven bleek wel uit de daarna zeer spannende vier mix partijen. Hiervan waren er 3 3-setters. Uiteindelijk werden drie van de vier partijen gewonnen, waardoor er een mooie 6 – 2 overwinning op het wedstrijdformulier prijkte. Nu in deze flow blijven voor de volgende thuiswedstrijd op vrijdag 26 november.

Nieuwsgierig naar het spelen bij BCN Rhoon? Kijk dan eens op www.bcnrhoon.nl. Naast de competitie zijn de leden onderling actief met badmintonwedstrijden. Recreatief spelen en het gezellige verenigingsleven staan er centraal. Vanaf 18 jaar of ouder is men van harte welkom. BCN Rhoon speelt iedere woensdag en vrijdag vanaf 19.30 uur in sporthal Rhoon aan de Stationsstraat.