Volgende week is er een workshop lichtjes maken van klei.
Volgende week is er een workshop lichtjes maken van klei. Foto:

Atelier H’art & Co in Kantine ijsbaan

POORTUGAAL - In de kantine van de IJsbaan in Poortugaal huist op dit moment H’art & Co, het atelier voor creativiteit en bewust zijn. Gerine kwam ter ore dat de IJsbaan in Poortugaal een huurder zocht voor de kantine. De geldkist was leeg omdat het aantal leden afgelopen jaren flink was teruggelopen. Een huurder zou de jaarlijkse kosten op kunnen brengen. Het balletje ging aan het rollen, zij hoefde niet lang na te denken en heeft haar atelier in Rotterdam verhuist naar deze plek. De charme van het oude clubgebouw, wat vele mensen uit Albrandswaard kennen, is behouden en het licht, de ruimte, het uitzicht en de stilte maakt het de unieke plek voor haar atelier. Gerine maakt keramiek en werkt met textiel en geeft workshops op gebied van creativiteit en bewust zijn. Naast creëren is er de ruimte om te werken aan je persoonlijke groei. Zij is opgeleid als Gestalt Art Therapeut en als je het gevoel hebt dat je levens stroom stagneert kan zij met je meekijken wat je nodig hebt om je leven weer in beweging te krijgen. Ook wordt Atelier de IJsbaan gebruikt door leden van Het Kampvuur. Een groep van mensen die zich verenigd heeft met als doel positieve gezondheid, zoals reiki, therapeutic touch, coaching, massage, creative painting, bewuste voeding en huidverzorging. Zij zijn ook weer verbonden aan De Yogaschool. Yoga betekent ‘samen verenigen’. Met elkaar zetten zij zich in om een mooie plek te maken van De IJsbaan. 

Dinsdag 23 november is er een workshop lichtjes van klei, zaterdag 18 december de workshop lichtjes van vilt. Meer informatie via Gerine Dubbeldam, H’ART & CO, www.h-artenco.nl en Lizette Littel-Baetens coördinator van Het Kampvuurgesprek, www.kampvuurgesprek.com


INGEZONDEN

Gebrek aan aandacht van problemen

Al enkele jaren worden er brieven gepost door burgers gericht aan B&W en raadsleden met klachten die aandacht nodig hebben omtrent de veiligheid voor algemene doelen en verkeersveiligheid. Helaas, uw brief wordt zelden of meestal nooit behandeld en verdwijnt onzichtbaar in de archieven of de prullenbak. Voorbeelden in de wijk Essendael Rhoon zijn onder andere het bonkende, racende bouwverkeer met gif uitspuwende diesel fijnstof dat onze longen en hart aan kan tasten met alle gevolgen. 

Maar er moet gebouwd worden. Daar zijn in 2017 harde afspraken en beloftes gemaakt door de directie van Essendael bv. Het ging over het plaatsen van 15 km-borden met daarbij grote borden over de beperking van de snelheid. Daarnaast zou er ook een elektronisch snelheidscontrolebord komen. Van dit alles is niets volgens die afspraak nagekomen. Verkeersveiligheid is ook een gevaar voor dieren, ouderen en kinderen. Ook daar heb ik een brief over verstuurd. Ik verzocht daarin om maatregelen te nemen voordat er ongelukken gebeuren, maar helaas de regeltjescultuur zegt anders. Het is veilig aldus de verkeersdeskundigen en de betreffende wethouder die in de spitsuren nooit zijn komen kijken naar rijksweg Van Gogh Allee, waar er complete files ontstaan in het racende 30 km gebied. Opgeven is voor mij geen optie, wel het wakker schudden van dit systeem Albrandswaard die naar mijn mening te weinig en meestal nooit bezig is met problemen aan de orde stellen. 

Op 8 november 2021 vond de raadsvergadering in Albrandswaard plaats, waarbij vier stukken van mij stonden ingeboekt als ingekomen stukken. De voorzitter (onze burgemeester) vroeg ‘zijn nog vragen?’ en vijf seconden later tikt de hamer en wordt er niets behandeld en zelfs geen letter uitgesproken. Dit gaat al jaren zo. 

En hoe lossen wij dat op?

Hans Weijers


Bestuur Hollandse Delta compleet

REGIO - Tijdens zijn Besluitvormende Vergadering heeft het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta vorige week heemraden Joke Geldhof en Dorenda Gerts formeel beëdigd. Daarmee is het dagelijks bestuur van het waterschap nu officieel weer compleet. Joke Geldhof en Dorenda Gerts werden op respectievelijk 25 oktober en 1 november door de Verenigde Vergadering benoemd tot heemraad. Omdat geen van beiden lid zijn van het algemeen bestuur van het waterschap, moest voor hun benoeming ontheffing worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland.  

Met de beëdiging van Joke Geldhof en Dorenda Gerts en de eerder benoemde heemraden Henk van der Drift en Harry Wagemakers, is het College van Dijkgraaf en Heemraden nu weer op volle sterkte. Met het college op volle sterkte ligt er nu een solide basis onder het dagelijks bestuur van het waterschap, om de uitvoering van het Bestuursprogramma 2019-2023 verder af te ronden en vooruit te kijken naar de jaren daarna.