Op zaterdag 20 november is de Dorpskerk open.
Op zaterdag 20 november is de Dorpskerk open. Foto:

Kaarsje branden in Dorpskerk Poortugaal

POORTUGAAL - Zondag 21 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Net als in veel andere protestantse gemeenten gedenken ze in de Protestantse gemeente Poortugaal tijdens de kerkdienst op deze zondagochtend, gemeenteleden die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Daarbij worden hun namen nog eenmaal hardop genoemd. Ze steken daarbij ook een kaars voor hen aan.
Hoewel de situatie iets is versoepeld ten opzichte van vorig jaar, zal het ook dit jaar niet mogelijk zijn om tijdens de dienst, na het aansteken van de grote kaarsen, een klein kaarsje aan te steken voor andere dierbaren in de persoonlijke omgeving.
Voor allen die vanwege deze beperkingen dit moment van gedenken moeten missen, is er daarom gekozen voor een ander moment. Zaterdag 20 november van 14 tot 16 uur is de Dorpskerk in Poortugaal (hoek Kerkstraat/Groene Kruisweg) open.
Gemeentelid of niet-gemeentid, trouwe kerkganger of helemaal geen kerkganger: Ieder is van harte welkom om in een persoonlijk moment van stilte een kaarsje aan te steken voor een geliefd persoon of dierbare.
Bij binnenkomst wordt gevraagd handen te desinfecteren, tijdens het lopen een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.

Meer informatie via het pastoraat 06 8342 5491 of pastoraat@pgpoortugaal.nl.