Collecte Gehandicapte Kind en Villa Stoer

ALBRANDSWAARD - Evenals vorige jaren collecteren er weer collectanten in Rhoon en Poortugaal voor het gehandicapte kind. De helft van de opbrengst van elke collectant gaat naar het plaatselijk project: Villa Stoer.

Dit jaar kan collecteren heel gemakkelijk door de aangebrachte QR code op de bus. Dus men kan ook geven als er geen kleingeld in huis is.

In Villa STOER zullen ongeveer 16 jongelui met een verstandelijke (en eventueel lichamelijke) beperking komen te wonen. De meeste toekomstige bewoners wonen al in deze gemeente. De ouders vinden het belangrijk dat zij in hun eigen leefomgeving blijven en betrokken zijn bij de gemeenschap. Dat deze jongelui onderdeel worden en blijven van de gemeente staat hoog in het vaandel bij de ouders. De jongeren gaan overdag naar hun dagbesteding. 

Assistent-beheerder De Boekenstal gezocht

POORTUGAAL - Welzijn Albrandswaard is per direct op zoek naar een vrijwilliger die zich wil inzetten als assistent-beheerder van Wijkcentrum de Boekenstal, Dorpstraat 34 Poortugaal. Het welbekende karakteristieke gebouw De Boekenstal functioneert sinds januari 2014 als wijkcentrum. In het wijkcentrum vindt men verschillende activiteiten op het gebied van ontmoeting, taal en lezen en recreatieve activiteiten.

De beheerder van het wijkcentrum is een gastheer/gastvrouw en het aanspreekpunt voor bezoekers en deelnemers aan activiteiten. Daarnaast draagt hij/zij zorg voor het beheer en de exploitatie van de bar. Als beheerder denkt men mee over hoe ze het wijkcentrum een bruisende ontmoetingsplek kunnen laten zijn voor de omgeving. 

Informatie
Neem contact op met het Vrijwilligerspunt Albrandswaard via m.vansteenbergen@welzijnalbrandswaard.nl of 010-5018322.