De kinderen vinden de judolessen erg leuk.
De kinderen vinden de judolessen erg leuk. Foto:

Move A Head bij OBS Portland

PORTLAND - De groepen 6 en 7 van OBS Portland zijn vorige week gestart met Move A Head. Move A Head is een training om het sociaal gedrag en zelfvertrouwen van leerlingen te vergroten en te benutten. 

Vanuit de overheid is een groot bedrag voor het onderwijs ter beschikking gesteld om eventuele ‘corona-achterstanden’ weg te werken. Iedere school in Nederland heeft een plan gemaakt om deze gelden zo effectief mogelijk in te zetten. Buiten de inzet die OBS Portland in allerlei groepen doet die met leren te maken heeft, hebben zij ervoor gekozen om ook in te zetten op het sociale klimaat in de school. 

Move A Head bestaat uit twaalf digitale lessen en vier judolessen. De kinderen vinden de judolessen erg leuk. Thomas vertelt: ,,Bij de judolessen zijn de meesters echt streng. Ze zijn heel groot en zien er heel stoer uit. Ze leren ons respect, veiligheid en vertrouwen met allerlei judospelletjes. Ik vond het eerst wel een beetje gek om een echt judopak aan te hebben, maar nu vind ik het eigenlijk wel stoer. Ik vind het hele goede lessen.”

De lessen van Move A Head worden afgesloten met een presentatieavond, waarbij de leerlingen laten zien wat zij de afgelopen periode hebben geleerd.