Vervolg voorpagina

Aan de slag in de grienden en langs Oude Maas

ALBRANDSWAARD - De vrijwilligers concentreerden zich op de Carnisse grienden rondom de Koedoodse haven, het natuurgebied Klein Profijt en in de Rhoonse grienden ten westen van de jachthaven in Rhoon. Door de nog sterk aanwezige, dichte begroeiing en het overvloedig gevallen herfstblad op de bodem was er in de grienden minder zwerfafval zichtbaar dan in het vroege voorjaar en was dit ook minder gemakkelijk bereikbaar, zeker voor de vele kinderen die mee verzamelden. De totale oogst aan zwerfafval en getijde-afval vanuit de rivier was dan ook qua hoeveelheid minder dan in voorgaande jaren. Daarom hebben in Klein Profijt de Lions en de volwassen vrijwilligers daar zich dit keer beperkt tot het knotten van een flink aantal wilgen rondom de bekende oude eendenkooi. Vanwege dit snoeiwerk aan deze zo karakteristieke bomen deden hier dit keer geen ouders met kinderen mee. Burgemeester Jolanda de Witte van Albrandswaard en kinderburgemeester Femke Tempelman werkten mee in de Carnisse grienden. Zowel hier als in de Rhoonse grienden assisteerden leden van de lokale scoutinggroepen en ontvingen na afloop alle kinderen een diploma en een herinneringsmedaille. 

De drie verenigingen hopen begin maart volgend jaar, direct na de winter en nog vóór het begin van het broedseizoen, opnieuw gezamenlijk de jaarlijkse werkdag in de grienden te organiseren. Voor de dan optimale zaterdag is ook het getij van de rivier van belang. Ook de ontwikkelingen rondom corona moeten tegen die tijd een volgende, veilige actiedag mogelijk maken. 


Snuffelloods

RHOON - De Snuffelloods naast de Maranathakerk is zaterdag 13 november tussen 14 en 16 uur weer open voor de verkoop van tweedehands spullen.

Gedurende de openingstijd kunnen nog goed bruikbare spullen worden ingeleverd, met uitzondering van boeken en meubels. De Maranathakerk staat aan de Kleidijk 2.