Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: AMH010

Frank Migchielsen ontvangt Koninklijke onderscheiding

RHOON - Frank Migchielsen uit Rhoon ontving op 3 november een Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, in Rotterdam. Op 1 november ging hij officieel met pensioen van zijn functie als directeur van de Laurenskerk.

Naast directeur van de Laurenskerk is Frank Migchielsen bestuurslid van de Stichting Rotterdam Promotie Prijs en is hij bestuurslid van de Stichting Herdenking 14 mei Rotterdam.

Aan deze nevenactiviteiten besteedt hij zeker één tot anderhalve dag per week. Migchielsen zorgt voor continuïteit in de steeds wisselende besturen, is altijd bereikbaar en biedt rust en de helpende hand daar waar nodig.

Laurenskerk
Frank Migchielsen is in 1999 benoemd tot directeur van de Laurenskerk. Het idee bij oprichting van de stichting was dat de Laurenskerk niet alleen kerkelijk functioneel zou zijn, maar ook een verzamelplaats zou worden voor vele Rotterdamse activiteiten. Onder Franks leiding is dat gelukt. Hij groeide daardoor uit tot een alom in Rotterdam gewaardeerde werker. Het idee was dat Franks betrokkenheid in deze activiteiten de Laurenskerk nadrukkelijk op de culturele- en activiteitenkaart zou zetten.
Dankzij zijn inzet en verbindende en enthousiasmerende persoonlijkheid is dat nadrukkelijk gelukt en is hij ook persoonlijk bij talloze initiatieven betrokken geweest.