INGEZONDEN

Geacht college van B&W en de voltallige raad van gemeente Albrandswaard, 

Sinds kort is ook in onze gemeente een tweedeling merkbaar. Waar het eten of drinken buiten de deur wellicht nog kan worden aangemerkt als niet essentieel, wordt met de QR-check bij zwembaden en sportgelegenheden veel mensen de toegang tot essentiële zaken ontzegd.  

De stelling dat er ook getest kan worden als alternatief is niet houdbaar vanwege de noodzaak tot veelvuldig testen en daarnaast het invasieve karakter van de PCR-test. Hiermee wordt een grote groep uitgesloten van deelname aan onze Albrandswaardse samenleving. Dit is een ontwikkeling die in het verleden veel ophef teweegbracht toen bijvoorbeeld een bepaalde bevolkingsgroep of mensen met een andere huidskleur hetzelfde overkwam. Nu lijkt een zeer verregaande ontwikkeling waarbij sommige mensen niet meer mee kunnen doen aan de zaken die een mensenleven waardevol maken, met slechts een licht schouderophalen geaccepteerd te worden. 

Veel inwoners van onze gemeente zien zich geconfronteerd met een sterke vaccinatiedwang om mee te kunnen blijven doen met wat voorheen als vanzelfsprekende vrijheid van alle mensen werd gezien: Jongvolwassenen die na de voetbal- of hockeytraining niet met hun teamgenoten meekunnen naar de kleedkamers of kantine. Jonge kinderen die niet meer door hun ouders kunnen worden omgekleed voor en na de zwemles, waardoor dit nu een verplichte verantwoordelijkheid wordt voor de medewerkers van de zwemschool. Nog afgezien van kinderen die het als een zeer traumatische ervaring zullen ervaren wanneer zij niet in de veiligheid van hun ouders zijn wanneer zij zich letterlijk en figuurlijk bloot geven. 

Ouderen die wederom een winter in donkere eenzaamheid zullen doorbrengen. Vriendengroepen die uit elkaar vallen omdat de maandelijkse borrel niet meer door iedereen kan worden bezocht. Iedereen wordt op de een of andere manier getroffen door de maatregelen die van bovenaf opgelegd worden, en (tegen wil en dank) door de gemeente moeten worden uitgevoerd. 

De vraag is: MOETEN maatregelen, die zoveel schade berokkenen aan onze inwoners wel op deze wijze worden uitgevoerd? Is het niet zo dat wetten en regels die het volk niet dienen of zelfs schaden, genegeerd, of op zijn minst anders uitgelegd zouden moeten worden? Vrij naar Bertold Brecht: ‘Waar onrecht recht wordt, wordt weerstand plicht.’ 

WakkerAlbrandswaard, een groep inwoners van nu al ruim 200 mensen en snel groeiend, antwoordt bevestigend op bovenstaande vraag en handelt daar ook naar. Als vrije mensen hebben wij de keuze en soms zelfs de plicht om NEE te zeggen. 

Gaarne willen wij met onze groep het gesprek met u aangaan. De wereld als geheel kunnen wij niet veranderen wordt vaak gezegd, maar de wereld waar wij wonen is de gemeente Albrandswaard. Die wereld kunnen we wel veranderen door op korte termijn een open gesprek te voeren. Het is de door de bewoners gekozen gemeenteraad van Albrandswaard die de verantwoordelijkheid en plicht heeft om de burgers te beschermen tegen onrecht en willekeur en allen gelijk te behandelen waarbij niemand mag worden buitengesloten. Voorkom alstublieft dat onze mooie gemeente grote schade wordt berokkend.

Namens de initiatiefnemers van WakkerAlbrandswaard
Kees, Tessa, Tanja, Bart, Arne, Guido, Arthur, Sander , Mary en ruim 200 Albrandswaarders die zich in de afgelopen anderhalve week bij WakkerAlbrandswaard hebben aangesloten.