Werk van Wim van de Goor.
Werk van Wim van de Goor. Foto:

Expositie Wim van de Goor

RHOON – De expositieruimten op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon is van 14 november tot en met 5 december ingericht met het werk van de kunstenaar Wim van de Goor.

Midden in coronatijd ging een afvaardiging van de expositie commissie van Stichting Kasteel van Rhoon in het atelier van Wim van de Goor zijn werk bekijken op geschiktheid voor een expositie op de klokkenzolder. Wim toonde toen waar hij op dat moment mee bezig was. Er hing evenwel ook een groot geschilderd werk uit 1986, op papier van een formaat van 300 cm x 250 cm dat de aandacht trok. 

Na een bezoek van Wim aan de klokkenzolder bleek dat de panelen aldaar niet geschikt zijn om zijn recenter werk te tonen. Besloten werd om de tentoonstelling in te richten met werk uit de jaren ’80.  Dit werk kan het best omschreven worden door een citaat van Trouw recensent Cees Straus: “Van de Goor werd een van de eerste ‘Jonge Wilden’, een feit dat op zijn eerste expositie toentertijd slecht werd begrepen.
In de tentoonstelling in Het Kasteel van Rhoon kijkt Wim voor het eerst terug op zijn vroege, wat kleinere werk. De mentaliteit die Cees Straus indertijd observeerde in het werk van Wim van de Goor is ook in deze tentoonstelling aanwezig.

De opening is op 14 november om 14 uur en daarna tot en met 5 december op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur, vrije toegang.

www.stichting-kasteelvan
rhoon.nl/agenda