Burgmeester Jolanda de Witte verrichtte de opening.
Burgmeester Jolanda de Witte verrichtte de opening. Foto:

Burgemeester opent nieuwbouw sv Poortugaal

POORTUGAAL - Vrijdag 29 oktober liep de kantine van sv Poortugaal vol met vrijwilligers en leveranciers die het mogelijk hebben gemaakt de twaalf nieuwe kleedkamers en een multifunctionele zaal op het dak van de gerenoveerde accommodatie binnen het budget en de planning te bewerkstelligen.

Met hergebruik van materialen en duurzame producten voldoet de nieuwbouw aan de toekomst en biedt het haar leden een prachtig onderkomen. Bouwcommissielid Bert Morssink heette iedereen op de receptie van harte welkom en roemde het succes van deze megaklus en gaf het woord aan voorzitter Peter Roest. 

Fusie afgerond
In de speech memoreerde hij de datum 6 december 2017, toen Jaap Smaling, huidig medevoorzitter hem belde om tot een verregaande samenwerking van de twee clubs over te gaan. In een kort tijdsbestek van zes maanden werd hard gewerkt aan de fusie door diverse commissies in het leven te roepen die gedetailleerd dit plan uitwerkten. Op 1 augustus 2018 konden de leden van de nieuwe vereniging in blauwzwarte tenues de competitie beginnen. Dankzij de medewerking van de gemeente werd op 31 december 2020 de Zuid kantine verkocht, hetgeen het budget vrijmaakte om de uitbreiding gestalte te geven. Door de hoge zelfwerkzaamheid werd veel bespaard en was het mogelijk bij aanvang van dit seizoen de in totaal 24 kleedlokalen in gebruik te nemen. De fusie is daarmee afgerond en zijn ze klaar voor de toekomst met nieuwe doelen als tribune en overkapping. Hij sprak zijn dank uit aan de vrijwilligers, leveranciers en aannemer voor hun inzet in het bereiken van deze mijlpaal.

Trots
Burgemeester Jolanda de Witte sprak vervolgens de genodigden toe en zei dat zij zeer trots was op deze samenwerking binnen de gemeente. Vrijwilligers zijn essentieel om een verenging draaiende te houden. Zij was onder de indruk van de nieuwbouw en wenste het bestuur en de 1200 leden, die in 69 teams uitkomen, veel proficiat met de vernieuwde accommodatie. Daarna werd door de genodigden een rondgang gemaakt door de kleedkamers.

Onderaan de trap naar het dakterras werd het lint officieel doorgeknipt en keek iedereen zijn ogen uit in het kroonjuweel wat als sponsorhome en bestuurskamer zal dienen.

Aansluitend boden de vrijwilligers uit naam van Leo Braat een bronzen beeld ‘de Herder’ genaamd aan het bestuur voor hun visie en daadkracht. Het koud buffet liet zich goed smaken en als slotakkoord schonk het bestuur de vrijwilligers een fotoboek, waarin de werkzaamheden van fundering tot totale afwerking voorbijkomen. sv Poortugaal blijft in beweging en richt zich alweer op volgende doelen.