Elif, Cemre en Imad van obs Portland maakten het winnende verkeersbord.
Elif, Cemre en Imad van obs Portland maakten het winnende verkeersbord. Foto:

Verkeersbord tegen pesten

ALBRANDSWAARD - Vanuit de gemeente is de actie Buitensluiten? Uitgesloten!’ opgezet. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de scholen uit Albrandswaard konden meedoen aan een wedstrijd waarbij zij een ontwerp moesten maken voor een verkeersbord.
Regelmatig wordt er tijdens de lessen aandacht besteed aan het onderwerp pesten, maar ook morgen, volgende week en volgend jaar is het belangrijk om dit onderwerp niet te vergeten. Daarom vindt wethouder Mieke van Ginkel het een goed idee om een verkeersbord te plaatsen bij de scholen, zodat kinderen elke dag herinnerd worden aan hoe belangrijk het is dat iedereen mee mag doen.
De wethouder heeft ontzettend veel mooie ontwerpen ontvangen. Het was moeilijk om een winnaar te kiezen. Zij heeft uiteindelijk gekozen voor de tekening van Elif, Cemre en Imad uit groep 7/8 van OBS Portland. De keuze is op dit ontwerp gevallen omdat het naast een passende tekst ook een duidelijk verhaal vertelt.
Vorige week kwam de wethouder op OBS Portland om het winnende ontwerp bekend te maken. Elif: ,,Het is zo gaaf dat er nu een echt verkeersbord van wordt gemaakt. Ik ben heel blij dat wij hebben gewonnen, want wij vinden dat pesten echt moet stoppen!”