Kai Strauss in Kasteel

RHOON - De Duitse zanger en bluesgitarist Kai Strauss staat zondag 7 november met zijn band The Electric Blues Allstars in het Kasteel van Rhoon bij Blues op Zondag.

Kai Strauss is al sinds begin jaren negentig een bekende naam onder de Europese bluesliefhebbers. De gitarist en zanger ontdekte zijn passie voor de muziek van Albert King, Buddy Guy, de gebroeders Vaughan en vele anderen als tiener in de jaren 80 en al snel volgden talloze avonden in de lokale bluesjams.

Als gitarist van The Bluescasters maakt Kai Strauss van 1995 tot 2010 een leerrijke periode door als hij op tour is met de Texaanse mondharmonicaspeler Memo Gonzalez. Sinds 2010 toert hij onder zijn eigen naam.

Vanaf 2014 sleept hij met zijn band, The Electric Blues All Stars, elk jaar een of meerdere Duitse bluesawards in de wacht. Zijn gitaarspel en composities zijn even veelzijdig en inventief als de muziek waar hij mee opgroeide en waar hij nog steeds naar luistert. Of de basis daarvan nu in Chicago, aan the West Coast of zelfs in de Missisippidelta te vinden is.

Na drie studioalbums brengen Kai Strauss en zijn muzikanten in 2019 een live-cd uit waarop de passie en de authentieke benadering van Kai Strauss en zijn muzikanten goed tot uiting komt. 

Kai Strauss speelt high-energy blues van topkwaliteit, uit het hart en met een hoop gevoel en emotie. Het is moeilijk voor te stellen dat Strauss een bluesman uit Duitsland is en niet afkomstig is uit een van de Amerikaanse bluessteden.

Niet voor niets is Kai Strauss een graag geziene gast op de grote Europese bluespodia waar hij na succesvolle optredens steevast wordt teruggevraagd. Bij Blues op Zondag, onderdeel van Muziek op Rhoon, zal Kai Strauss optreden met zijn voltallige band waardoor een gloedvolle bluesavond is gegarandeerd.

Let op: Dit is geen theaterconcert, er wordt gespeeld in kroegopstelling en voor dit optreden is het Coronatoegangsbewijs van toepassing.

Voor info en tickets, kijk op www.muziekoprhoon.nl/bluesopzondag/kaistrauss.php