Project Shelter Me

POORTUGAAL - Poortugaal en Waalre vinden elkaar in Project Shelter Me, een initiatief van Anneke Joris en Cathalina Boer. Dit project is opgestart om het leed dat de Spaanse Galgo’s en Podenco’s wordt toegebracht, onder de aandacht te brengen en te houden.
Spanje blijkt het land van de tegenstellingen, onderdeel van Europa, heerlijk vakantieland maar ook het land waar onder de noemer van ‘traditie’ moedwillig dierenleed wordt veroorzaakt.
Elk jaar worden in Spanje naar schatting 50.000 Galgo’s en Podenco’s gemarteld en gedood. Moedwillige mishandeling is onderdeel van een traditie waarbij men geloofd dat hoe meer een hond lijdt, des te beter zijn opvolger zal zijn. Hoe slechter de hond presteert, des te zwaarder de straf waarbij de roedel toekijkt zodat zij beter hun best gaan doen.

Het is in Spanje inmiddels verboden om honden te mishandelen en doden maar een deel van de bevolking blijft deze honden zien als instrument en niet als dier. Overheid en politie doen vrijwel niets om een einde te maken een deze praktijken.
Het project haalt geen honden naar Nederland. Er zijn heel veel goede stichtingen die zich daarmee bezighouden. Zij proberen door middel van beelden het leed onder de aandacht te brengen en te houden zodat er bewustwording ontstaat en proberen op die manier draagvlak te creëren voor verandering.

Het lot van deze honden ligt helemaal in handen van burgers die georganiseerd vanuit een shelter (asiel) of privé deze honden van de straat halen, medische zorg verlenen, rehabiliteren en een gouden mandje proberen te vinden. Zij willen deze vrijwilligers in Spanje een hart onder de riem steken door in beeld te brengen wat erbij komt kijken en de honden in beeld te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.

RTV Albrandswaard steunt hen door een van 1 tot en met 6 november een themaweek te wijden aan ons project. Volg Shelter Me via facebook, Instagram en via shelterme.nl.


De Schakel op social media

Volg De Schakel ook op facebook en Instagram.
@deschakelalbrandswaard