Diner voor vijf personen.
Diner voor vijf personen. Foto:

INGEZONDEN

Week tegen Eenzaamheid

Via Welzijn Albrandswaard kreeg ik een uitnodiging om te komen eten bij Antes in Poortugaal. Ik ben al jaren vrijwilliger bij SWA en de uitnodiging was bedoeld voor zelfstandige en alleenstaande ouderen in deze speciale week. Op dinsdag 5 oktober om 16 uur werden wij hartelijk ontvangen door een begeleidster van Antes.
Een Antesbewoonster Rianne was, met hulp van de kookbegeleidster, al vroeg begonnen met de voorbereiding. In de grote keuken stond een perfect gedekte tafel voor maar vijf personen. Ook haar begeleidster Trainingshuizen at mee. Het werd dus een privé dinertje. We werden aan elkaar voorgesteld en kregen stokbrood met lekkere liflafjes. Het hoofdgerecht bestond uit goulash, een enorme braadpan vol en overheerlijk. Het dessert was ijs met chocoladesaus en slagroom. De conversatie was heel gezellig en interessant. Rianne woont er al drie jaar en woont (begeleid) in een bungalow op het terrein. Wat dat koken betreft, dat doet ze uitstekend. Er was ook overal aan gedacht. Rianne was heel onderhoudend, behulpzaam en attent en had het allemaal prima voor elkaar.
Vijf ochtenden en vier middagen per week krijgen patiënten kookles in groepen van zes tot acht. Vanwege deze speciale week werden meerdere ouderen uitgenodigd. Zodoende krijgen de patiënten ervaring met koken en mensen te ontvangen.
Wij bedanken Antes hartelijk voor deze geste.
Jellie Nagtegaal en Anneke Leeuwenburg